Evangelie: Johannes 17, 11b-19
Thema: Jezus bidt ook voor jou

 

7e Zondag van Pasen - Vertelplaat
Vertel/kleurplaat
7e Zondag van Pasen - Doordenkertje
Doordenkertje

Werkje

Het evangelie vertelt ons hoe Jezus voor zijn dood voor ons heeft gebeden. Ook wij worden uitgenodigd om te bidden. Speciaal in deze dagen tussen Hemelvaart en Pinksteren bidden we om de komst van de heilige Geest. (voor een gebed zie Hoogfeest Hemelvaart jaar B)

Bespreek met de kinderen wat volgens hen ‘bidden’ betekent. Wie van jullie bidt wel eens thuis? Wanneer, voor het eten of slapen? Bidden is niet alleen God van alles vragen en vertellen, bidden is ook stil zijn en luisteren naar God. Hij wil tot jouw hart spreken. In Jezus’ leven zien we hoe belangrijk bidden is. Heel vaak staat Hij midden in de nacht op en trekt dan de natuur in om met zijn hemelse Vader te praten en naar Hem te luisteren. Ook vlak voor zijn dood bidt Jezus voor zijn leerlingen en alle mensen. Daar horen we vandaag in het evangelie een stukje van. Het gebed van Jezus is als een soort omarming van de wereld om iedereen bij God de Vader te brengen (zie tekening). Lees het evangelie rustig als een gebed aan de kinderen voor.

Je kunt ook het vlaggetje van deze zondag van de vlaggenslinger gebruiken.
En kijk op de pagina ‘Op weg naar Pinksteren’ voor meer ideeën.

Wijd hen U toe in de waarheid.
Uw woord is waarheid.
Johannes 17, 17

Kijk hier voor een Bijbelverskaart van bovenstaande tekst

Extra kleurplaten en downloads voor deze zondag

Met ons abonnement voor Liturgisch jaar B kun je extra kleurplaten en teksten downloaden. Dit abonnement kan je aanschaffen in onze webwinkel, klik daarvoor op onderstaande knop.
Abonnement Liturgisch jaar B
Als je al een abonnement afgesloten hebt, dien je bovenaan te pagina in te loggen op je account (met je e-mailadres of gebruikersnaam) om de extra informatie in te zien.