Komende Zondagen

Je kunt je kinderen thuis voorbereiden op het evangelie van de komende zondag. Lees het bijvoorbeeld op zaterdag alvast voor en vertel erover. Gebruik eventueel ook de vertelplaat, het knutselwerkje en/of de puzzel die op deze site staan bij iedere komende zondag.

Kinderwoorddienst

Een kinderwoorddienst biedt de mogelijkheid om aan kinderen het evangelie te verkondigen op hun niveau. Kinderwoorddienst is niet in de eerste plaats catechese maar vooral liturgie vieren. Het vindt plaats tijdens de Liturgie van het Woord van de Eucharistieviering.

Het is een verrijking in een parochie wanneer er iedere zondag kinderwoorddienst is. Je hebt maar vier volwassenen nodig (vaders, moeders en/of jongeren) om dit te kunnen verzorgen.

Tienerkwartier

Ook voor tieners zijn de lezingen van de zondag nog vaak moeilijk te volgen. Daarvoor is tijdens de Liturgie van het Woord het tienerkwartier. Tieners maken in een kwartier tijd aan de hand van hoofd-hart-handen vragen op eigen niveau kennis met wat de Heer hen te zeggen heeft door het evangelie van de zondag. Samuel heeft één compleet programma van Tienerwoorddiensten voor alle drie de liturgische jaren samen ontwikkeld: Tienerkwartier.

Samuel Advies verzorgt op verzoek ook een toerustingsavond voor deze nieuwe manier van werken met tieners.