Gezinsgebed

De heilige Moeder Teresa heeft ooit eens gezegd: ‘A family that prays together, stays together’ Een krachtige uitspraak die ons als gezinnen kan inspireren om het dagelijks gebed echt een plaats te geven. Zoek samen welk moment van de dag en welke gebeden bij jouw gezin en de leeftijd van je kinderen past.
Hier vind je een gebed voor gezinnen  om zelf te printen.
Hier vind je een kaart van de heilige Familie met een gezinsgebed van Paus Franciscus om te bestellen.

Komende Zondagen

Je kunt je kinderen thuis voorbereiden op het evangelie van de komende zondag. Lees het bijvoorbeeld op zaterdag alvast voor en vertel erover. Gebruik eventueel ook de vertelplaat, het knutselwerkje en/of de puzzel die op deze site staan bij iedere komende zondag.

Het Koffertje van Samuel

Gezinnen van nu weten vaak niet meer hoe ze samen kunnen bidden. Bidden is zo ontzettend belangrijk om als gezin samen te beleven en erin te groeien.  Bidden lijkt voor velen moeilijk terwijl je gewoon je hart mag luchten bij God en Hem alles voorleggen wat je aan vreugde en verdriet beleeft. Om gezinnen te helpen weer samen te gaan bidden, heeft Samuel Advies het Koffertje van Samuel ontwikkeld. Daarin zitten allerlei materialen over bidden (boekjes, films, cd, Mariabeeld etc.) Per bisdom reist er een Koffertje rond en ook jij kunt het aanvragen (lenen) voor jezelf en je parochie!

Kinderwoorddienst

Een kinderwoorddienst biedt de mogelijkheid om aan kinderen het evangelie te verkondigen op hun niveau. Kinderwoorddienst is niet in de eerste plaats catechese maar vooral liturgie vieren. Het vindt plaats tijdens de Liturgie van het Woord van de Eucharistieviering.

Het is een verrijking in een parochie wanneer er iedere zondag kinderwoorddienst is. Je hebt maar vier volwassenen nodig (vaders, moeders en/of jongeren) om dit te kunnen verzorgen.

Tienerkwartier

Ook voor tieners zijn de lezingen van de zondag nog vaak moeilijk te volgen. Daarvoor is tijdens de Liturgie van het Woord het tienerkwartier. Tieners maken in een kwartier tijd aan de hand van hoofd-hart-handen vragen op eigen niveau kennis met wat de Heer hen te zeggen heeft door het evangelie van de zondag. Samuel heeft één compleet programma van Tienerwoorddiensten voor alle drie de liturgische jaren samen ontwikkeld: Tienerkwartier.

Samuel Advies verzorgt op verzoek ook een toerustingsavond voor deze nieuwe manier van werken met tieners.