Samuel Vorming & Coaching

De tijden veranderen snel in onze kerk en samenleving. We hebben te maken met minder kennis van het geloof bij ouders en kinderen en grotere parochieverbanden door fusies en samenvoeging. Als vrijwilliger in het kinderwerk kun je je wel eens alleen en onthand voelen. Samuel Advies geeft al sinds 1991 cursussen voor mensen die actief zijn in de parochie met kinderwoorddienst, Communie- en Vormsel-voorbereiding en kindercatechese. Door het hele land zijn er al vele cursussen gegeven. De cursus is recent vernieuwd en aangepast aan de eisen van deze tijd.

Najaar 2019 Amstelveen

Ieder najaar zal vanaf september een vormingstraject aangeboden worden. Heb je interesse? Bel ons dan. Samuel komt graag naar jouw regio toe om een vormingstraject te verzorgen. Bij het inplannen wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de schoolvakanties. Per jaar kan er maar één cursus worden ingepland.  Voor het vormingstraject zijn minimaal 10-12 deelnemers vereist, die bereid zijn om elke bijeenkomst aanwezig te zijn en thuis 10-20 minuten per week vrij te maken voor de cursusopdrachten. Najaar 2019 zijn we in Amstelveen. De datums zijn vastgesteld op: woensdagavonden 18 september, 9 oktober, 30 oktober, zaterdag 16 november (praktijkdag), woensdag 27 november en 18 december 2019. Er zijn nog plaatsen vrij! U mag aansluiten door onderstaande aanmelding  te verzenden. Dit kan tot drie weken voor aanvang.

Avonden en praktijkdag

“Samuel Vorming en Coaching” start met een oriëntatieavond waar mensen kennis maken met Samuel Advies en informatie ontvangen over een nieuwe vorm van ondersteuning en coaching. Men kan zich na afloop van deze avond inschrijven voor het vormingstraject Samuel Vorming &Coaching. Hierop volgt een persoonlijke uitnodiging voor het traject van 5 interactieve vormingsavonden en een praktijkdag: Avond 1, 2 en 3 zijn plenair:  Voor iedereen een vastgesteld programma. Het betreft persoonlijke geloofsverdieping met vragen als “Wie is God voor jou?” en “Hoe laat God zich zien in ons midden?”, maar ook “Hoe werkt de Bijbel?” De 4de en 5de bijeenkomst bestaan uit modules (workshops) naar persoonlijk gekozen onderwerpen, (bij aanmelding opgegeven). De 4de bijeenkomst is op een zaterdag en biedt veel ruimte aan inbreng van de eigen praktijk. Avond 5 en 6 zijn weer gezamenlijk. Dan kijken we met onze nieuwe inzichten naar mogelijkheden en haalbare stappen in de praktijk van de eigen parochie.

Aanmelden

Voor meer informatie en aanmelding voor ons vormingstraject kun je mailen naar info@samueladvies.nl of bellen 013-5285981. Of vul onderstaand aanmeldformulier in om je op te geven voor één van onze cursussen en trajecten. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Ik wil mij opgeven voor:

Gegevens: