Samuel Vorming & Coaching

De tijden veranderen snel in onze kerk en samenleving. We hebben te maken met minder kennis van het geloof bij ouders en kinderen en grotere parochieverbanden door fusies en samenvoeging. Als vrijwilliger in het kinderwerk kun jij je wel eens alleen en onthand voelen. Samuel Advies geeft al sinds 1991 cursussen voor mensen die actief zijn in de parochie met kinderwoorddienst, Communie- en Vormsel-voorbereiding en kindercatechese. Door het hele land zijn er al vele cursussen gegeven. De cursus is recent vernieuwd en aangepast aan de eisen van deze tijd.

Avonden en praktijkdag

“Samuel Vorming en Coaching” start met een oriëntatieavond waar mensen kennis maken met Samuel Advies en informatie ontvangen over een nieuwe vorm van ondersteuning en coaching. Men kan zich na afloop van deze avond inschrijven voor het vormingstraject Samuel Vorming &Coaching. Hierop volgt een persoonlijke uitnodiging voor het traject van 5 interactieve vormingsavonden en een praktijkdag: Avond 1, 2 en 3 zijn plenair:  Voor iedereen een vastgesteld programma. Het betreft persoonlijke geloofsverdieping met vragen als “Wie is God voor jou?” en “Hoe laat God zich zien in ons midden?”, maar ook “Hoe werkt de Bijbel?” De 4de bijeenkomst, de praktijkdag, bestaat uit workshops over onderwerpen/praktijkvragen die je bij jouw aanmelding kunt opgeven. Avond 5 en 6 zijn weer gezamenlijk. Dan kijken we met onze nieuwe inzichten naar mogelijkheden en haalbare stappen in de praktijk van de eigen parochie.

Cursus Helmond najaar 2023

Op de volgende avonden is er een cursus in Helmond gepland:
woensdag 28 juni Orientatie avond

wo 6 en 20 september en wo 11 oktober Avonden 1, 2 en 3
za 28 oktober Praktijkdag
wo 8 en wo 29 november Avonden 5 en 6

Informatie en opgave via info@samueladvies.nl

Kijk hier voor de flyer voor de cursus Helmond.

 

De cursus bij jou in de buurt

Ieder najaar bieden wij een vormingstraject aan, startend half september. Voor dit traject zijn minimaal 10 deelnemers vereist. Van hen vragen wij; dat zij bereid zijn om elke bijeenkomst aanwezig te zijn en thuis 10 tot 20 minuten wijden aan de opdracht na elke bijeenkomst. De bijeenkomsten zijn om de drie weken op woensdagavonden van 20.00 – 22.00 uur. De vierde bijeenkomst, de “Praktijkdag”, is ‘s zaterdags van 10.00 – 15.30 uur. Er worden dan workshops aangeboden met onderwerpen naar keuze. We houden rekening met schoolvakanties. Heb je interesse? Ken je geïnteresseerden? Bel ons, Samuel komt graag naar je toe.

Aanmelden

Voor meer informatie en aanmelding voor ons vormingstraject kun je mailen naar info@samueladvies.nl of bellen 013-5285981. Of vul onderstaand aanmeldformulier in om je op te geven voor één van onze cursussen en trajecten. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

    Ik wil mij opgeven voor:

    Gegevens: