Evangelie: Johannes 15, 9-17
Thema: Verbonden met Jezus

 

 

 

 

 

 

6e Zondag van Pasen - Vertelplaat
Vertel/kleurplaat
6e Zondag van Pasen - Doordenkertje
Doordenkertje
6e Zondag van Pasen - Werkje
Werkje

Wie kan er nog iets vertellen over de wijnstok uit het evangelie van de vorige zondag? Wat zegt Jezus over zichzelf en over ons? Het evangelie deze zondag gaat op dit thema weer verder.

Dit evangelie is moeilijk om te vertellen maar heel mooi om rustig voor te lezen. Vraag de kinderen met een open hart (en misschien ogen dicht) goed naar Jezus’ woorden te luisteren; welk woord of welke zin raakt jouw hart?

Het evangelie roept ons op om vanuit onze verbondenheid met Jezus, ook elkaar lief te hebben. Het woord liefde wordt vaak gebruikt. Vraag de kinderen eens wat ‘liefde’ nu echt betekent. Waar zie je in de tekening een symbool van liefde? (het hart) Wat zou de tekenaar bedoelen met die handboeien? (ware liefde laat de ander vrij). Liefhebben betekent ook, je leven geven en inzetten voor de ander.
Wie kan een voorbeeld bedenken?

Geef ieder kind twee hartjes om iets op te schrijven of te tekenen hoe zij hun liefde naar Jezus kunnen laten zien en hoe zij liefde om zich heen kunnen verspreiden.

Je kunt ook het vlaggetje van deze zondag van de vlaggenslinger gebruiken.

Als iemand Mij liefheeft, zal hij mijn woord onderhouden;
mijn Vader zal hem liefhebben en Wij zullen tot hem komen.
(Johannes 14,23)

Kijk hier voor een Bijbelverskaart van bovenstaande mooie tekst.

* Kijk ook eens op de pagina ‘Op weg naar Pinksteren‘.

Extra kleurplaten en downloads voor deze zondag

Met ons abonnement voor Liturgisch jaar B kun je extra kleurplaten en teksten downloaden. Dit abonnement kan je aanschaffen in onze webwinkel, klik daarvoor op onderstaande knop.
Abonnement Liturgisch jaar B
Als je al een abonnement afgesloten hebt, dien je bovenaan te pagina in te loggen op je account (met je e-mailadres of gebruikersnaam) om de extra informatie in te zien.