Evangelie: Johannes 15, 1-8
Thema: Blijf dichtbij Jezus

 

5e Zondag van Pasen - Vertelplaat
Vertel/kleurplaat
5e Zondag van Pasen - Doordenkertje
Doordenkertje
5e Zondag van Pasen - Werkje
werkje

Probeer (via internet) een goede foto van een druivenstok te vinden. Laat de kinderen zien hoe de druiven aan de zijtakken hangen en hoe stevig de hoofdstam is. Bespreek met hen of er druiven aan de takken kunnen groeien wanneer ze afbreken van de hoofdstam. Vertel dan het evangelie van deze zondag. Zo nodigt Jezus ons uit dichtbij Hem te blijven zoals de zijtakjes aan de hoofdstam vastzitten. Dán kan Hij ons helpen en kunnen wij vruchten dragen van liefde en vreugde voor de mensen om ons heen. Net zoals een heerlijke wijn de vrucht is van goede, rijpe druiven.

Bespreek ook met de kinderen hoe zij dichtbij Jezus kunnen blijven in het dagelijks leven door Hem vaak in gebed en in Bijbellezing te ontmoeten en in het ontvangen van de sacramenten, in het bijzonder de H.Eucharistie waar Jezus zichzelf geeft als ons voedsel voor onderweg.

Blijft in Mij, dan blijf Ik in jullie, zegt de Heer;
wie in Mij blijft, die draagt veel vrucht.
(Johannes 15, 4 en 5b)

 

Extra kleurplaten en downloads voor deze zondag

Met ons abonnement voor Liturgisch jaar B kun je extra kleurplaten en teksten downloaden. Dit abonnement kan je aanschaffen in onze webwinkel, klik daarvoor op onderstaande knop.
Abonnement Liturgisch jaar B
Als je al een abonnement afgesloten hebt, dien je bovenaan te pagina in te loggen op je account (met je e-mailadres of gebruikersnaam) om de extra informatie in te zien.