Evangelie: Lucas 3, 1-6
Thema: Maak de weg vrij voor de Heer!

 

 

Vertel/kleurplaat

Doordenkertje Werkje  

2e Zondag van de Advent jaar C - VertelplaatKleurplaat

Deze zondag zullen veel kinderen nog vol zijn van het Sinterklaasfeest. Besteed daar even aandacht aan, dat geeft hen rust.

De komende twee zondagen staan in het teken van Johannes de Doper. Waarschijnlijk kennen veel kinderen hem niet. Het is goed wat meer over deze belangrijke persoon te vertellen. Vraag eerst: wie weet wie Johannes de Doper is? Hoe heten zijn ouders? Weten jullie dat zijn geboorte op een bijzondere manier is aangekondigd? Zijn ouders, Zacharias en Elisabet, waren best al oud en hadden nooit kinderen kunnen krijgen ook al hadden ze daar vaak voor gebeden. Dat was verdrietig voor hen.

Zacharias was op een dag in de tempel omdat hij priester was. Plotseling verscheen hem de engel Gabriel die vertelde: “Wees niet bang, Zacharias, jullie gebed is verhoord. Elisabet zal je een zoon schenken die je de naam Johannes moet geven. Hij zal voor de Heer uitgaan om de mensen voor te bereiden op zijn komst”. Zacharias kon de engel moeilijk geloven en daarom kon hij niet meer praten tot de geboorte van zijn zoon. Wanneer de familie na de geboorte vraagt hoe de jongen moet heten, spreekt hij ineens en zegt: Johannes. (zie Lucas 1, 5-25 en 57-66)

In het evangelie van deze zondag horen wat deze Johannes deed toen hij groot geworden was. Zijn taak is het een wegbereider te zijn voor de Komende, Jezus. Hij roept de mensen op zich te bekeren en hun hart te openen voor Christus.

Hoe kun jij de weg klaarmaken voor Jezus? Is er iets in je leven wat opgeruimd moet worden omdat het in de weg staat om je hart op Jezus te richten?

“Bereidt de weg van de Heer, maakt zijn paden recht,
en heel de mensheid zal Gods redding zien.”
(Lucas 3, 4 en 6) 

Kijk hier voor nog meer Adventswerkjes
.

Op 8 december vieren we het hoogfeest van Maria Onbevlekte Ontvangenis.

Extra kleurplaten en downloads voor deze zondag

Met ons abonnement voor Liturgisch jaar C kun je extra kleurplaten en teksten downloaden. Dit abonnement kan je aanschaffen in onze webwinkel, klik daarvoor op onderstaande knop.
Abonnement Liturgisch jaar C
Als je al een abonnement afgesloten hebt, dien je bovenaan te pagina in te loggen op je account (met je e-mailadres of gebruikersnaam) om de extra informatie in te zien.