Evangelie: Marcus 6, 30-34
Thema: De Heer is mijn Herder

 

16e Zondag door het jaar B - Vertelplaat
Vertel/kleurplaat
16e Zondag door het jaar B - Werkje
Werkje
16e Zondag door het jaar B - Werkje
Werkje 2
16e Zondag door het jaar B - Puzzel
Puzzel
16e Zondag door het jaar B - Puzzel
Puzzel 2

Kinderen van nu hebben waarschijnlijk nooit een echte herder met een kudde schapen gezien. Bespreek met hen wat zij er zich bij voorstellen. Waar zou de herder de schapen naartoe leiden? (naar gras en water) Wat zou er gebeuren wanneer de schapen in onze buurt zomaar rond zouden lopen (dus geen weilanden met omheining)? Ze zouden waarschijnlijk alle kanten opgaan en ook de weg op. Dat zou wel eens gevaarlijk kunnen zijn.

Schapen hebben een leider nodig die hen beschermt en de weg wijst. Voor ons wil Jezus die leider, de Goede Herder, zijn. Hij wijst ons de weg in het leven. Vandaag nodigt Hij ons uit om de stilte op te zoeken om tot rust te komen. Dat is wel heel toepasselijk in deze vakantie periode. Nodig de kinderen uit de komende week zo nu en dan de stilte op te zoeken. Bijvoorbeeld bij een gebedshoekje (werkje 2 kan hierbij helpen). Maar ook buiten in de natuur: even gaan zitten of wandelen en rondkijken om God te bedanken voor al het moois dat Hij heeft geschapen en ons zomaar cadeau geeft.

Daarop sprak Jezus tot hen:
“Komt nu eens zelf mee
naar een eenzame plaats om alleen te zijn
en rust daar wat uit.”
(Marcus 6,31)

 

Extra kleurplaten en downloads voor deze zondag

Met ons abonnement voor Liturgisch jaar B kun je extra kleurplaten en teksten downloaden. Dit abonnement kan je aanschaffen in onze webwinkel, klik daarvoor op onderstaande knop.
Abonnement Liturgisch jaar B
Als je al een abonnement afgesloten hebt, dien je bovenaan te pagina in te loggen op je account (met je e-mailadres of gebruikersnaam) om de extra informatie in te zien.