Evangelie: Johannes 4, 5-15 + 39a + 40-42
Thema: Jezus is het levende water, ook voor jou!

 

40d3a vertelplaat
Vertel/kleurplaat
Werkje NT249
Werkje
3e Zondag Veertigdagentijd jaar A - Doordenkertje
Doordenkertje
Deze zondag is het een lang evangelie maar zeker mooi om in zijn geheel aan de kinderen te vertellen. Bespreek eerst met hen waarvoor we water nodig hebben. Kunnen we zonder water leven? Ons hart heeft ook ‘water’ nodig om te kunnen groeien in de liefde. Dat ‘water’ is Jezus zelf. Steeds als we bij Hem komen, geeft Hij nieuwe kracht.
Maak een aantal kopieën van de tekst uit het boek Met kinderen het woord vieren of uit het Evangelieboek voor kinderen (evangelietekst huidige zondag) en lees samen de tekst door terwijl u de rol van Jezus leest en de kinderen de andere rollen. Het is een prachtige dialoog tussen Jezus en de Samaritaanse vrouw waarbij Jezus de vrouw stap voor stap helpt om Hem te (h)erkennen. Probeer met de kinderen te praten over de betekenis van alles wat er door Jezus gezegd wordt.
Bepaal tevoren wel welke kernboodschap u wilt meegeven uit dit verhaal, anders is het voor de kinderen niet te volgen.

“Heer, U bent werkelijk de Redder van de wereld;
geef mij van het levend water,
zodat ik geen dorst meer krijg.”
(Johannes 4, 42 en 15)

 

Op de pagina het Kerkelijk jaar vieren op de Samuel site vind je nog meer informatie en ideeën voor de Veertigdagentijd.

En kijk op knutselwerkjes veertigdagentijd voor nog meer werkjes voor de Veertigdagentijd.
En speciaal dit werkje wat direct kernachtig dit mooie verhaal van deze zondag meegeeft!

 

 

 

Extra kleurplaten en downloads voor deze zondag

Met ons abonnement voor Liturgisch jaar A kun je extra kleurplaten en teksten downloaden. Dit abonnement kan je aanschaffen in onze webwinkel, klik daarvoor op onderstaande knop.
Abonnement Liturgisch jaar A
Als je al een abonnement afgesloten hebt, dien je bovenaan te pagina in te loggen op je account (met je e-mailadres of gebruikersnaam) om de extra informatie in te zien.