Op Stille zaterdag bereiden we ons voor op het grootste feest van het jaar: Pasen! Toch is het belangrijk niet alleen maar druk met boodschappen, eieren kleuren etc. bezig te zijn maar ook even een moment van stil gebed te hebben bij het graf van de Heer. Je kunt bijvoorbeeld een kruis of een icoon met een kaarsje ergens op een stille plek zetten en daar later de paastafel van maken.
Denk ook aan eenzame mensen aan wie je wellicht vandaag een paaswens met een gekleurd ei en/of een bloemetje kan brengen. Speciaal voor de ouderen of zieken om je heen, vind je hieronder een mooie paaskleurplaat die je kunt kleuren en aan hen kunt geven.

Paaswake
Op zaterdag ‘s avonds bij het ondergaan van de zon, viert de kerk de mooiste viering van het jaar: de Paaswake. Vier dit mee. En ontsteek thuis ook je eigen huispaaskaars. Als hulpmiddel bij de viering klik op: De betekenis van Pasen en Paaszaterdag uitleg paaswake en lezingen (downloadbaar bestand).

Paaszondag
1. Ontsteek de paaskaars.
2. Lees de lezingen van deze dag uit de kinderbijbel of zie voor de tekst de liturgietekst hieronder.
3. Zing met elkaar paasliederen.
4. Bid met elkaar voor de wereld, onze gezinnen, je parochie, ..
5. Verwerking knutselwerkjes, paastuintje of paastafel maken, zie hieronder.
6. Vier de H. Missen mee.
Voor de viering met kinderen kunt u gebruik maken van het boekje liturgie Paasgezinsviering (om zelf te printen). En zie ook onze tips bij de gezinsviering met Pasen’.

Gebruik ook de uitleg op de pagina Komende zondagen.

Beeldmateriaal

Maak een mooie paastafel. Zie voor suggesties onze pagina paastafel maken.

Bestel een paaskaars voor thuis. Het is een goed katholiek gebruik om deze ook thuis aanwezig te hebben.  Te bestellen bij Kerk in Nood of bij Boca kaarsen. Je kunt ook zelf met de kinderen een paaskaars versieren door velletjes gekleurde was te kopen bij een knutselwinkel en daar dan zelf figuurtjes uit te snijden of knippen.

Het verhaal van Pasen kun je ook vertellen en knutselen a.d.h.v. het boekjeWonder van Pasen‘ (aanschaffen via webwinkel).

Ook wij verrijzen. Wat betekent de verrijzenis van Jezus voor ons? Deze film, een paasboodschap en Johannes 14, 3, geven te denken en nodigen uit om met elkaar te praten

Jezus verrezen. De komst van Maria en Petrus bij het lege graf, een indrukwekkende scene, naar het Johannes evangelie, Nederlands ondertiteld

Verrijzenis. Het geheim van het kruis: Er is méér dan wat je ziet. Een uitnodiging voor jou om God op te zoeken, want Hij is er voor jou.

Knutselwerkjes


Paaskleurplaat 
om te kleuren en af te geven bij ouderen en zieken


Vlinder vertel het aan de mensen


Kleurplaat Paaszondag


Kleurplaat ‘Feest in de kerk’