Het Paasfeest is het belangrijkste en grootste feest van het jaar. We vieren dat we geloven in een levende Heer die niet meer dood is maar leeft en ook nu nog bij ons is.

Wanneer we dit feest vieren in een gezinsviering, mogen wij de gezinnen met hun kinderen laten delen in de rijkdom van de liturgie van onze wereldkerk. In een gezinsviering kunnen sommige elementen van tevoren uitgelegd worden voor de kinderen maar laat het wel een herkenbare Eucharistieviering zijn waar ook volwassenen zich thuisvoelen (er zijn ook ouders en andere parochianen aanwezig).

In deze viering is niet alles op kinderniveau maar laat hen het mysterie van de Eucharistie maar gewoon ondergaan en beleven in een mooie viering. Het Eucharistisch Gebed is genomen uit het Nederlandse Altaarmissaal (zie Bijlage, nr. XI voor vieringen met kinderen). Dit is speciaal bedoeld om in de Paastijd te gebruiken. 

Paasversiering

Bespreek ruim voor Pasen met de bloemsiergroep of ze een Paastafereel in of bij de versiering kunnen doen. Denk bijvoorbeeld aan een eenvoudig houten kruis met een witte doek en bloemen eromheen. Of een open graf van stenen met allerlei bloemen eromheen, of een waterbak of fonteintje bij de Paaskaars. Je zou ook kunnen vragen of je een Paastuin op het prietserkoor mag maken in een grote bak of open koffer.