Een mooie meditatieve uitleg van het Paastriduüm voor jezelf staat hier.  Alle dagelijkse lezingen vanaf Palmzondag zijn hier te volgen (je kunt ook een app van Dagelijks evangelie downloaden). Een handreiking bij de zondagen vind je op rkbijbel.nl. Kijk ook eens op de website ‘Vier Pasen’.

Hieronder staan een aantal algemene suggesties voor de gehele Goede week en via de knoppen kom je bij een pagina voor elke dag van de Goede week. Tip: loop alle pagina’s door en bestel (zo nodig) de benodigde producten (zoals een huispaaskaars) op tijd.

Suggesties voor de gehele Goede week

Knutselwerkjes voor de Goede week
(om zelf te printen!)

Op weg naar Pasen boekje
(om zelf te printen)

Paaskleurplaat
voor de ouderen en zieken om je heen

Webwinkel
allerlei leuke producten voor de Goede week

Kleurboek ‘Centro Aletti’ (om zelf te printen)
Prachtig kleurboek van het beroemde mozaïekatelier ‘Centro Aletti’ met kleine gekleurde afbeeldingen èn dezelfde afbeeldingen in het groot om zelf in te kleuren. Beginnend met het verhaal van de opwekking van Lazarus. Download het hier (NB: Dit bestand mag niet gebruikt worden voor commerciële doeleinden).

 

 

Beeldmateriaal

Kijktafels ‘Geloven thuis’

Kijktafel geloven thuis

Verteltheater “Tijd voor Jezus”

verteltheater

Diverse mooie films (webwinkel)

DVD___Jezus__zoa_57fb64d2d0780.jpg

ABC van de Goede week

abc

“Op weg naar Pasen” film van 18 minuten voor kinderen over de Goede Week en Pasen, met beelden van kruiswegstaties. Het verhaal wordt in het Nederlands verteld.
gemaakt door Samuel advies

De dagen rond Pasen verteld voor jonge kinderen. Het filmpje duurt 3 minuten. Met mooie illustraties uit “Mijn kleine Paasboekje” van Christine Goodings en Claudine Gevry. gemaakt door Samuel advies

Film van 26 minuten die begint bij de intocht van Jezus in Jeruzalem en loopt tot de verrijzenis. Nederlands gesproken.

Kijk hier hoe de parochie in Haarlem (m.m.v. de Lodewijkparochie Leiden) de Goede week in 2020 voor hun gezinnen hebben vormgegeven.

Catholic Family Crate heeft ook een mooi document gemaakt voor de gehele Goede week.