De Goede Week start op Palmzondag. Tijdens de Goede week staan we uitgebreid stil bij het lijden en sterven van Christus. Alle dagelijkse lezingen vanaf Palmzondag zijn hier te volgen (je kunt ook een app van Dagelijks evangelie downloaden).
Het Paastriduüm (beginnend met de avondviering op Witte Donderdag, vervolgens de Goede Vrijdag liturgie tot en met de Paaswake) is eigenlijk één aansluitende viering. Een mooie meditatieve uitleg van het Paastriduüm voor jezelf staat hier. 

Hieronder zijn een aantal algemene suggesties voor de gehele Goede week en via de knoppen kom je bij een pagina voor elke dag van de Goede week. Let op dat je op tijd de benodigde materialen, paasboekjes en een paaskaars bestelt! (zie de tips bij de verschillende dagen).

Ideeën voor elke specifieke dag van de Goede week

Ideeën voor de gehele Goede Week

Diverse producten


Knutselwerkjes Goede Week (om zelf te printen)


Op weg naar Pasen boekje (om zelf te printen)


Een Paaskleurplaat speciaal gemaakt om te geven aan de ouderen en zieken om je heen.

       
Een prachtig kleurboek om zelf te printen, van het beroemde mozaïekatelier ‘Centro Aletti’ met kleine gekleurde afbeeldingen èn dezelfde afbeeldingen in het groot om zelf in te kleuren. Beginnend met het verhaal van de opwekking van Lazarus. Download het hier (NB: Dit bestand mag niet gebruikt worden voor commerciële doeleinden).


Een tweede kleurboek van Centro Aletti met kleurplaten van de bijbelverhalen in de Paastijd met o.a. Hemelvaartsdag en het Pinksterfeest. De teksten in dit kleurboek zijn in het Nederlands vertaald.
Download hier dit kleurboek. (belangrijke info: dit bestand mag niet gebruikt worden voor commerciële doeleinden)

Beeldmateriaal


Klik hier voor het Verteltheater ‘Tijd voor Jezus’ (van Kinderen bidden voor kinderen). De verhalen 9 t/m 12 gaan over de Goede week t/m Pinksteren.


diverse mooie films (webwinkel) over het leven en sterven van Jezus.

“Op weg naar Pasen” film van 18 minuten voor kinderen over de Goede Week en Pasen, met beelden van kruiswegstaties. Het verhaal wordt in het Nederlands verteld.
gemaakt door Samuel advies

De dagen rond Pasen verteld voor jonge kinderen. Het filmpje duurt 3 minuten. Met mooie illustraties uit “Mijn kleine Paasboekje” van Christine Goodings en Claudine Gevry. gemaakt door Samuel advies

Film van 26 minuten die begint bij de intocht van Jezus in Jeruzalem en loopt tot de verrijzenis. Nederlands gesproken.

Kijk hier hoe de parochie in Haarlem (m.m.v. de Lodewijkparochie Leiden) deze Goede week voor hun gezinnen vormgeven.

Catholic Family Crate heeft ook een mooi document gemaakt voor de gehele Goede week.