Evangelie: Marcus 3, 20-35
Thema: De wil van God boven alles

 


Vertel/kleurplaat

Puzzel

Werkje

Na de sterke liturgische tijden van Veertigdagentijd, Paastijd, de hoogfeesten van de H.Drie-eenheid en het H.Sacrament, zijn we nu weer beland in de gewone tijd door het jaar. De priester draagt een groen kazuifel en in dit B-jaar lezen we weer verder uit het Marcus evangelie. In de voorgaande hoofdstukken van Marcus hebben we al gelezen hoe Jezus rondtrekt door Galilea en het Rijk Gods verkondigt en zieke mensen geneest. Steeds meer mensen lopen achter Hem aan. Zijn verwanten begrijpen Hem niet. Zijn moeder en zijn broeders komen Hem halen. Jezus zegt dan:

“Ziehier mijn moeder en mijn broeders.

Want mijn broeder en mijn zuster en mijn moeder zijn zij,

die de wil van God volbrengen.”

Voor de kinderen zou ik de eerste verzen in eigen woorden navertellen en dan vers 31-35 voorlezen. Bespreek met de kinderen wat het volgens hen betekent om de wil van God te doen?

Stel je lag vanmorgen lekker in bed en vanwege de regen buiten had je geen zin om op te staan en naar de kerk te gaan. Wat is dan de wil van God doen? Is de wil van God altijd ook jouw wil? Wat doe je wanneer jij iets anders wil dan de wil van God?

Hoe kun je de wil van God leren kennen? (vnl. door te bidden en te luisteren naar zijn Woorden uit de Bijbel, o.a. de Tien Geboden)

Wellicht is deze zondag een goede aanleiding om met de kinderen te spreken over de Tien Geboden. Voor een goede uitleg uit de Youcat, zie hier.

God is een liefhebbende Vader, Hij weet -vaak beter dan wijzelf- wat wij nodig hebben en wat goed voor ons is.

Meer materiaal

Extra kleurplaten en downloads voor deze zondag

Met ons abonnement voor Liturgisch jaar B kun je extra kleurplaten en teksten downloaden. Dit abonnement kan je aanschaffen in onze webwinkel, klik daarvoor op onderstaande knop.
Abonnement Liturgisch jaar B
Als je al een abonnement afgesloten hebt, dien je bovenaan te pagina in te loggen op je account (met je e-mailadres of gebruikersnaam) om de extra informatie in te zien.