Evangelie: Matteus 21, 1-11
Thema: Jezus lijdt uit liefde

 

Palm- of Passiezondag - Vertelplaat
Vertel/kleurplaat
Palm- of Passiezondag - Werkje
Werkje
Palm- of Passiezondag - Doordenkertje
Doordenkertje

Op Palmzondag vieren we de intocht van Jezus in Jeruzalem waarbij Hij tot Koning wordt uitgeroepen en de mensen Hem Hosanna toejuichen.

Als voorbereiding op Palmzondag kunt u met de kinderen een ‘Palmpaaskruis maken met voorwerpen die verwijzen naar het Paastriduum.
Kijk hier voor nog meer praktische ideeën voor het vieren van Palmzondag.

We vieren niet alleen Palmzondag, maar staan ook aan het begin van de Goede Week en overwegen het lijden en sterven van Jezus. Daarom is het belangrijk om ook aan de kinderen het lijdensverhaal te vertellen. In de kerk kunt u de korte versie voorlezen. Vertel de belangrijkste momenten uit het lijdensverhaal m.b.v. de Vertelplaten Pasen of een aantal vertelplaten uit de set Bijbelse vertelplaten of kies uit één van deze verschillende digitale afbeeldingen voor de Goede week en Pasen.

Wijs de kinderen op de belangrijke Goede Week met Witte Donderdag, Goede Vrijdag en Paaszaterdag. Prachtige vieringen om samen in de kerk mee te maken. Er is een speciale film voor de Goede week. Een stukje van de film over het leven van Jezus is ook erg aansprekend voor kinderen. Vertel er wel zelf altijd de kernboodschap in uw eigen woorden bij.

Kijk ook naar de pagina’s De Goede Week vieren voor een schat aan knutselwerkjes en informatie m.b.t.  Palmzondag, Witte Donderdag, Goede Vrijdag en Paaszaterdag.

Jezus heeft uit grote liefde voor ieder van ons persoonlijk zijn leven op het kruis gegeven. Dat is de mooie boodschap van de Goede Week. Nodig de kinderen en hun gezinnen ook uit voor de vieringen van de Goede Week. Prachtige vieringen waarbij we de kern van ons geloof beleven.

“Christus is voor ons gehoorzaam geworden tot de dood,
tot de dood aan het kruis.
Daarom heeft God Hem hoog verheven
en Hem de Naam verleend die boven alle namen is.”
(Fil. 2, 8-9)

 

 

Extra kleurplaten en downloads voor deze zondag

Met ons abonnement voor Liturgisch jaar A kun je extra kleurplaten en teksten downloaden. Dit abonnement kan je aanschaffen in onze webwinkel, klik daarvoor op onderstaande knop.
Abonnement Liturgisch jaar A
Als je al een abonnement afgesloten hebt, dien je bovenaan te pagina in te loggen op je account (met je e-mailadres of gebruikersnaam) om de extra informatie in te zien.