Evangelie: Johannes 6, 24-35
Thema: Brood uit de hemel

 

18e Zondag door het jaar B - Vertelplaat
Vertel/kleurplaat
18e Zondag door het jaar B - Puzzel
Puzzel
18e Zondag door het jaar B - Werkje
Werkje

Vraag de kinderen wie nog iets kan vertellen over het evangelie van de vorige week. We hoorden dat Jezus een grote menigte te eten gaf dankzij een jongen die bereid was zijn lunch van 5 broden en 2 vissen te delen met Jezus en de mensen. Vandaag lezen we hoe het verder ging. De mensen blijven Jezus achterna komen, ook de volgende dag. Waarom, denken jullie?

Jezus wil niet dat ze Hem als een soort tovenaar gaan zien die wel iedere dag voor gratis broodjes zal zorgen. Jezus zegt dat Hij zelf hun voedsel wil zijn, het brood des levens. Hij geeft zichzelf in de H.Eucharistie en wij mogen Hem ontvangen in de Heilige Communie. Hij geeft leven aan de wereld, aan ieder van ons. Lees of vertel het evangelie en bekijk samen met de kinderen de tekening, wat zie je daar allemaal? Wat heeft dat met het evangelie te maken? De zon is ook symbool voor Christus. Hij die ons verwarmt en verlicht met zijn Liefde. Daarom zie je vaak dat een monstrans (waarin de H.Hostie ter aanbidding wordt getoond) de vorm van een zon heeft.

(De tekeningen van vorige zondag, deze zondag en de twee volgende zondagen zijn allemaal in een snede brood getekend omdat we steeds uit Johannes 6 lezen, de eucharistische rede van Jezus. Hang de tekeningen naast elkaar zodat de kinderen dat ook kunnen zien)

Dit is het werk dat God van jullie vraagt:
te geloven in Degene die Hij gezonden heeft.
(Johannes 6, 29)

 

Extra kleurplaten en downloads voor deze zondag

Met ons abonnement voor Liturgisch jaar B kun je extra kleurplaten en teksten downloaden. Dit abonnement kan je aanschaffen in onze webwinkel, klik daarvoor op onderstaande knop.
Abonnement Liturgisch jaar B
Als je al een abonnement afgesloten hebt, dien je bovenaan te pagina in te loggen op je account (met je e-mailadres of gebruikersnaam) om de extra informatie in te zien.