Evangelie: Johannes 20, 1-9
Thema: Hij is waarlijk opgestaan

 

Paaszondag - Vertelplaat
Vertel/kleurplaat
Paaszondag - Doordenkertje
Doordenkertje

Werkje

Bijbelverskaart

De verrijzenis van Jezus Christus is de kern van ons geloof. Wij geloven in een levende Heer! Daarom is het Paasfeest het grootste feest van het kerkelijk jaar. Na Paaszondag vieren we nog de hele week het paasoctaaf waar iedere dag als een hoogfeest is en de paastijd duurt 50 dagen (tot Pinksteren).

Herhaal nog even kort voor de kinderen wat er sinds Palmzondag gebeurd is. Vier het paasfeest uitbundig met de kinderen. Misschien kunt u voor deze gelegenheid de ruimte van de kinderwoorddienst extra met bloemen versieren en daar ook een mooie kleine paaskaars zetten. Vertel het verhaal met mooi visueel materiaal of speel het uit vanuit het perspectief van Petrus. Wijs de kinderen ook op de (nieuwe) grote paaskaars in de kerk, het symbool van het licht van de Verrezen Christus. Nodig hen uit na afloop de kaars van dichtbij te gaan bekijken. Deel na afloop van de viering bij de uitgang (van de kerk) chocolade paaseitjes uit of verstop eieren in de tuin bij de kerk.

Het is mooi om met de kinderen een zelfgemaakte paaskaars te maken die zij de hele paastijd thuis kunnen branden. In hobbywinkels zijn dunne velletjes was te kopen in allerlei kleuren. Het is niet goedkoop, maar je hebt er maar heel weinig van nodig. Gebruik een kleine stompkaars. Laat de kinderen versieren met was: het kruis, de 5 wonden van Christus, de α en de ω (eerste en laatste letters van het Griekse alfabet, Jezus is de eerste en de laatste) en het jaar en wat bloemetjes, hartje e.d.

Verrezen ben Ik,
en nog altijd ben Ik bij jullie.
Alleluia.

Verdere ideeën:
1. Klik hier voor tips Pasen thuis vieren.
2. Kijk hier naar alle knutselwerkjes voor de Paastijd.
3. In het document Veertig- en Vijftigdagentijd  vind je ideeën om de zondagen van de Paastijd (t/m Pinksteren) met elkaar te verbinden.
4. We gaan na deze zondag Op weg naar Pinksteren; kijk hier naar een aparte pagina met ideeën hoe dit in te vullen.

Extra kleurplaten en downloads voor deze zondag

Met ons abonnement voor Liturgisch jaar B kun je extra kleurplaten en teksten downloaden. Dit abonnement kan je aanschaffen in onze webwinkel, klik daarvoor op onderstaande knop.
Abonnement Liturgisch jaar B
Als je al een abonnement afgesloten hebt, dien je bovenaan te pagina in te loggen op je account (met je e-mailadres of gebruikersnaam) om de extra informatie in te zien.