Evangelie: Lucas 4, 21-30
Thema: Jezus gaat gewoon door

 

4e Zondag door het jaar C - Vertelplaat
Vertel/kleurplaat
4e Zondag door het jaar C - Puzzel
Puzzel

Werkje

Bespreek het volgende met de kinderen: wie heeft wel eens meegemaakt dat je iets goeds of liefs voor een ander doet en de ander wil dat niet of wordt er boos om? Hoe voel je je dan? Of  je hebt een speciaal mooi cadeau voor je vriendje gekocht van je eigen zakgeld en je bent blij om het hem te geven. Maar hij besteedt er nauwelijks aandacht aan en gooit het cadeau achteloos in een hoekje. Hoe voel je je dan? Vandaag gebeurt er ook zoiets met Jezus.

We lezen verder waar we vorige week ook over hebben gehoord. Jezus is terug in Nazaret waar Hij is opgegroeid en waar de mensen Hem eigenlijk alleen kennen als de zoon van de timmerman Jozef. Jezus onderwijst hen uit de Bijbel en eerst zijn ze verwonderd over zijn woorden. Maar later worden ze boos op Jezus en willen ze Hem zelfs de afgrond in duwen. Jezus blijft rustig en vertrekt om elders gewoon door te gaan met zijn verkondiging van Gods liefde. Laat de kinderen na het verhaal een tekening van Jezus (eventueel alleen zijn gezicht) maken hoe ze denken dat Hij zich gevoeld moet hebben na deze gebeurtenis.

Betrek eventueel een paar zinnen uit de prachtige lezing over de liefde uit de brief aan de Korinthiërs (zie 2e lezing uit 1 Kor. 13, 4-13)

“De liefde…geeft niet om de schone schijn, zij zoekt zichzelf niet,
zij laat zich niet kwaad maken en rekent het kwade niet aan.”
(1 Kor 13)

 

Extra kleurplaten en downloads voor deze zondag

Met ons abonnement voor Liturgisch jaar C kun je extra kleurplaten en teksten downloaden. Dit abonnement kan je aanschaffen in onze webwinkel, klik daarvoor op onderstaande knop.
Abonnement Liturgisch jaar C
Als je al een abonnement afgesloten hebt, dien je bovenaan te pagina in te loggen op je account (met je e-mailadres of gebruikersnaam) om de extra informatie in te zien.