Evangelie: Marcus 13, 33-37
Thema: Let goed op, Jezus komt!

 

1e Zondag van de Advent jaar B - Vertelplaat
Vertel/kleurplaat
1e Zondag van de Advent jaar B - Doordenkertje
Doordenkertje

Werkje

In deze tijd zijn de kinderen vol van het Sinterklaas gebeuren. Praat hier eerst met hen over. Wat verwacht je van Sinterklaas? Zie jij er verlangend naar uit? Ook de Advent is een tijd van verwachten en verlangend uitzien. We zien uit naar de geboorte van Jezus Christus en die geboorte gaan we met Kerstmis vieren. Tegelijkertijd zien wij in de Advent ook uit naar de wederkomst van Jezus op het einde der tijden. Deze eerste zondag staat vooral in het teken van Jezus’ terugkomst. Hoe kun jij je klaarmaken om Jezus te ontvangen? Stel je eens voor dat Jezus vandaag bij jou zou komen, hoe zou je dat vinden? Zijn er dingen die je liever voor Hem verstopt? Lees of vertel het evangelie waarin de boodschap van waakzaamheid goed verteld wordt. God heeft ons ieder iets toevertouwd om zorg voor te dragen. Hij heeft ons genadegaven geschonken waarmee we iets mogen doen uit liefde voor Hem. Bespreek met de kinderen hoe zij in hun hart/ leven de komst van Jezus kunnen voorbereiden. Hoe kun je deze week waakzaam zijn?

“Wees op je hoede, wees waakzaam.
Want je weet niet wanneer het ogenblik daar is.”
(Marcus 13, 33)

Kijk hier verder onder Advent- en Kersttijd voor tips voor het zelf maken van een adventskrans, een zegengebed voor de adventskrans, uitleg, speciale liederen etc. Veel om in je gezin te gebruiken!

 

Extra kleurplaten en downloads voor deze zondag

Met ons abonnement voor Liturgisch jaar B kun je extra kleurplaten en teksten downloaden. Dit abonnement kan je aanschaffen in onze webwinkel, klik daarvoor op onderstaande knop.
Abonnement Liturgisch jaar B
Als je al een abonnement afgesloten hebt, dien je bovenaan te pagina in te loggen op je account (met je e-mailadres of gebruikersnaam) om de extra informatie in te zien.