Evangelie: Johannes 6, 1-15
Thema: Delen is vermenigvuldigen

 

17e Zondag door het jaar B - Vertelplaat
Vertel/kleurplaat
17e Zondag door het jaar B - Puzzel
Puzzel
17e Zondag door het jaar B - Werkje
Werkje

Indien de ruimte voor de kinderwoorddienst het toelaat, neem dan een klein stuk stokbrood mee en laat de kinderen dit samen delen. Hoe gaan ze daarmee om? Bespreek dat met hen. Vraag hen of ze het moeilijk vinden om samen te delen.

Lees het evangelie in rollenspel indien er voldoende kinderen aanwezig zijn die kunnen voorlezen. Vraag achteraf aan de kinderen of ze denken dat het moeilijk is geweest voor die jongen om zijn mandje met 5 broden en 2 vissen af te staan. Wat zou er gebeurd zijn als hij dat alleen voor zichzelf had gehouden?

Er is een uitspraak die zegt: Samen vreugde is dubbele vreugde. Als je met iemand anders iets fijns deelt, word je er zelf ook blij van. Nodig de kinderen uit in deze vakantietijd aandacht te besteden aan het samen delen. Door te geven, ontvang je!

Toen nam Jezus de broden en na het dankgebed gesproken te hebben,
liet Hij ze uitdelen onder de mensen die daar zaten…
(Johannes 6, 11)

(De tekeningen van deze zondag en de volgende zondagen zijn allemaal in een snede brood getekend omdat we steeds uit Johannes 6 lezen, de eucharistische rede van Jezus. Hang de tekeningen naast elkaar zodat de kinderen dat ook kunnen zien)

Extra kleurplaten en downloads voor deze zondag

Met ons abonnement voor Liturgisch jaar B kun je extra kleurplaten en teksten downloaden. Dit abonnement kan je aanschaffen in onze webwinkel, klik daarvoor op onderstaande knop.
Abonnement Liturgisch jaar B
Als je al een abonnement afgesloten hebt, dien je bovenaan te pagina in te loggen op je account (met je e-mailadres of gebruikersnaam) om de extra informatie in te zien.