Evangelie: Marcus 1, 21-28
Thema: Wat Jezus zegt, gebeurt echt!

 

4e Zondag door het jaar B - vertelplaat
Vertel/kleurplaat
4e Zondag door het jaar B - Vertelplaat
Puzzel
4e Zondag door het jaar B - Werkje
Werkje

Het evangelie van deze zondag lijkt moeilijk maar bevat een krachtige boodschap: de kracht van Gods Woord. Bespreek met de kinderen hoe je elkaar met woorden kunt raken: positieve woorden zoals dank je, wat goed van je, wat fijn e.d. kunnen je blij maken. Negatieve woorden zoals scheldwoorden of zeggen: dat kun jij toch niet, jij doet ook nooit wat e.d. kunnen je echt pijn doen van binnen.

Maak twee kolommen met voorbeelden van positieve en negatieve woorden. Vertel dan dat Jezus met kracht positieve woorden spreekt en wat Hij zegt, gebeurt ook meteen. Als Jezus tegen een blinde zegt: word ziende, dan geneest die blinde. Als Jezus tegen de storm op het water zegt: zwijg stil, dan wordt het stil. En vandaag in het evangelie horen we ook hoe krachtig Jezus’ woord is. Ook wij worden uitgenodigd positieve woorden om ons heen te verspreiden om anderen op te bouwen en te helpen.

“Uw woorden, Heer, zijn geest en leven,
uw woorden zijn woorden van eeuwig leven. Alleluia.”
(Joh. 6, 63b en 68b)

Deze week vieren we op 2 februari het feest van Maria Lichtmis, oftewel Opdracht van de Heer in de tempel.

 

Extra kleurplaten en downloads voor deze zondag

Met ons abonnement voor Liturgisch jaar B kun je extra kleurplaten en teksten downloaden. Dit abonnement kan je aanschaffen in onze webwinkel, klik daarvoor op onderstaande knop.
Abonnement Liturgisch jaar B
Als je al een abonnement afgesloten hebt, dien je bovenaan te pagina in te loggen op je account (met je e-mailadres of gebruikersnaam) om de extra informatie in te zien.