Evangelie: Lucas 15, 1-3.11-32
Thema: Kom terug naar de Vader

4e Zondag Vastentijd C - Vertelplaat
Vertel/kleurplaat

Werkje
Verloren zoon werkje
Doordenkertje

Deze zondag is het halfvasten vandaar de naam Zondag Laetare (wees blij). Wellicht een gelegenheid om met de kinderen nog even over de betekenis van de Veertigdagentijd te praten en hen uit te nodigen ook echt iets te ‘vasten’ om in hun leven meer ruimte te maken voor Jezus. Vandaag vertelt Jezus het prachtige verhaal over de zoon die eerst egoïstisch zijn eigen weg gaat maar later tot inkeer komt en weer naar het huis van zijn Vader teruggaat.

Als inleiding op het evangelie kunt u het volgende bespreken: stel je eens voor dat jij van huis bent weggelopen of je bent expres veel later thuis gekomen dan je had afgesproken. Je ouders zijn je kwijt geweest en hebben zich zorgen gemaakt. Hoe zouden zij reageren wanneer je weer thuis komt? Alleen opgelucht of ook boos? Luister maar hoe de vader in het verhaal van deze zondag reageert.

Een verrassende manier om uw verhaal te vertellen is verkleed als een bedelaar, vanuit de positie van de verloren zoon die nadenkt als hij bij de varkens zit. En dan ook inziet hoe liefdevol zijn vader hem in vrijheid heeft laten gaan.

Ieder van ons is uitgenodigd weer helemaal ons hart op de Vader te richten. Hij zal ons nooit dwingen, Hij wacht liefdevol met open armen tot wij weer bij Hem thuis komen. Alles mogen we bij Hem neerleggen, onze zorgen, onze zonden, onze vragen…

“Ik ga weer naar mijn vader en ik zal hem zeggen:
Vader, ik heb misdaan tegen de hemel en tegen u.”

(Lucas 15,1 18)

 

Extra kleurplaten en downloads voor deze zondag

Met ons abonnement voor Liturgisch jaar C kun je extra kleurplaten en teksten downloaden. Dit abonnement kan je aanschaffen in onze webwinkel, klik daarvoor op onderstaande knop.
Abonnement Liturgisch jaar C
Als je al een abonnement afgesloten hebt, dien je bovenaan te pagina in te loggen op je account (met je e-mailadres of gebruikersnaam) om de extra informatie in te zien.