Evangelie: Matteüs 28, 16-20
Thema: In de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest

 

Feest van de H. Drie-eenheid - Vertelplaat
Vertel/kleurplaat
Feest van de H. Drie-eenheid - Doordenkertje
Doordenkertje
Feest van de H. Drie-eenheid - Werkje
Werkje

Ieder jaar vieren we op de zondag na Pinksteren het Feest van de Drie-eenheid. We staan er bij stil dat we geloven in één God, een eenheid van  drie personen: God de Vader, God de Zoon en God de heilige Geest. We geloven dus niet in drie goden maar één God. Iedere zondag belijden we dat ook in de geloofsbelijdenis. Moeilijk aan kinderen uit te leggen maar m.b.v. het werkje (kaars) en het kruisteken is het wel te doen. Bespreek (en oefen zo nodig) met de kinderen het kruisteken.

We be-tekenen onszelf met het teken van het kruis van Jezus om ons eraan te herinneren dat Hij uit liefde voor ons zijn armen heeft uitgestrekt op het kruis en ons daardoor verlost heeft. Het kruis is hét teken van de christenen. Daarom dragen ook veel christenen een kruisje als ketting of een klein pocketkruisje in hun tas. Het helpt ons eraan denken dat we bij Jezus horen en dat Hij er voor ons is. Bij het H.Doopsel wordt ook gezegd door de priester (of diaken):

…… (naam gedoopte) Ik doop jou in de Naam van de Vader, de Zoon en de heilige Geest.

De gedoopte wordt dan opgenomen in de gemeenschap van liefde die is: God de Vader, God de Zoon en God de Heilige Geest. Eén God, drie personen: de Heilige Drie-Eenheid.

Maakt alle volken tot mijn leerlingen.
Doopt hen in de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest.
(Matteüs 28, 18-19)

Kijk hier naar een Bijbelverskaart van bovenstaand vers.

 

Extra kleurplaten en downloads voor deze zondag

Met ons abonnement voor Liturgisch jaar B kun je extra kleurplaten en teksten downloaden. Dit abonnement kan je aanschaffen in onze webwinkel, klik daarvoor op onderstaande knop.
Abonnement Liturgisch jaar B
Als je al een abonnement afgesloten hebt, dien je bovenaan te pagina in te loggen op je account (met je e-mailadres of gebruikersnaam) om de extra informatie in te zien.