Evangelie: Marcus 9, 2-10
Thema: Luister naar Jezus

 

2e Zondag van de Veertigdagentijd - Vertelplaat
Vertel/kleurplaat
2e Zondag van de Veertigdagentijd - Werkje

Werkje

40d2b doordenkertje
Doordenkertje

Vraag even terug over het thema van de vorige week. Wie heeft er iets met het opzoeken van stilte gedaan? Hoe vond je dat?

Ga dan voor de kinderen staan met een koptelefoon op. Vraag hen of je zo naar anderen kunt luisteren? Als je de hele dag de radio aan hebt en onderweg muziek ‘op je oren’, kun je dan luisteren naar anderen, naar de vogels, naar het verkeer…? Vandaag in het evangelie horen we hoe de stem van God de Vader uit de hemel klinkt en Hij nodigt ons uit te luisteren naar Jezus, zijn Zoon. Luisteren naar Jezus betekent ook doen wat God vraagt. Betrek eventueel de eerste lezing erbij waar Abraham luistert (gehoorzaamt) aan God door zijn bereidheid om zijn zoon Isaak te offeren. God zegent hem overvloedig voor deze bereidheid. Soms kan het luisteren naar Jezus betekenen dat we onze eigen wil aanpassen aan zijn wil.

Bijvoorbeeld als je op zondag geen zin hebt om naar de kerk te gaan, dat je dan toch gaat omdat Jezus je uitnodigt. Hij is er voor jou.

“Uit de wolk klonk een stem:
Dit is mijn Zoon, van wie Ik veel houd.
Luistert naar Hem.”
(Marcus 9, 7)

Klik hier voor een PPS van dit evangelie.

Klik hier voor alle werkjes voor de Veertigdagentijd (ook kalenders) en een Bijbelverskaart van bovenstaand Bijbelvers van deze zondag.

In het document Veertig- en Vijftigdagentijd  vind je ideeën om de zondagen van de Veertigdagentijd met elkaar te verbinden.

Extra kleurplaten en downloads voor deze zondag

Met ons abonnement voor Liturgisch jaar B kun je extra kleurplaten en teksten downloaden. Dit abonnement kan je aanschaffen in onze webwinkel, klik daarvoor op onderstaande knop.
Abonnement Liturgisch jaar B
Als je al een abonnement afgesloten hebt, dien je bovenaan te pagina in te loggen op je account (met je e-mailadres of gebruikersnaam) om de extra informatie in te zien.