Evangelie: Johannes 18, 33b-37
Thema: Een koning in waarheid

 

Christus Koning - Vertelplaat
Vertel/kleurplaat
christus koning b puzzel
Puzzel
Hoogfeest van Christus Koning jaar B - Werkje
Werkje

Vraag de kinderen wie er naar de intocht van Sinterklaas is geweest? Hoe was dat? Hoe begroette je hem? Stel je nu eens voor dat Jezus als koning onze plaats zou binnentrekken, hoe zou je Hem dan begroeten? Vandaag vieren we het feest van Christus Koning. Maar wat voor een koning is Jezus? Wie kan eigenschappen van Koning Jezus noemen? Lijkt Jezus op een wereldse koning?

Vlak voordat Jezus zijn kruis zelf moest dragen en op het kruis ging sterven, werd Hij bij de ‘baas’van zijn land gebracht, Pilatus. Luister maar naar het evangelie van deze dag hoe dat gesprek tussen Pilatus en Jezus ging (dit evangelie is waarschijnlijk beter om rustig voor te lezen dan uit het hoofd te vertellen). (na afloop) Wat zegt Jezus over zijn koningschap? Hij is een koning die getuigenis aflegt van de waarheid. Bespreek met de kinderen wat er bij het leven in waarheid hoort. Hoort liegen daarbij, of alleen aan jezelf denken, of niet luisteren?  Wij worden opgeroepen net als Jezus in waarheid te leven, in waarheid met onszelf, met God, met elkaar.

Jezus sprak:
Ja, koning ben Ik. Hiertoe werd ik geboren en hiertoe ben Ik in de wereld gekomen
om getuigenis af te leggen van de waarheid.
Alwie uit de waarheid is, luistert naar mijn stem.

(Johannes 18, 36-37)

 

Extra kleurplaten en downloads voor deze zondag

Met ons abonnement voor Liturgisch jaar B kun je extra kleurplaten en teksten downloaden. Dit abonnement kan je aanschaffen in onze webwinkel, klik daarvoor op onderstaande knop.
Abonnement Liturgisch jaar B
Als je al een abonnement afgesloten hebt, dien je bovenaan te pagina in te loggen op je account (met je e-mailadres of gebruikersnaam) om de extra informatie in te zien.