Evangelie: Johannes 12, 20-33
Thema: Jezus wil jou nieuw leven geven

 

Palm- of Passiezondag jaar B - Vertelplaat
Vertel/kleurplaat
Palm- of Passiezondag jaar B - Doordenkertje
Doordenkertje
Palmzondag - werkje
Werkje

Bespreek met de kinderen wat zij zouden doen wanneer Jezus op bezoek zou komen op hun school. Zouden ze alles gaan versieren, een lied inoefenen? Vertel dan hoe de mensen en kinderen in Jeruzalem Jezus als hun Koning toezwaaien en welkom heten. En toch zullen een aantal dagen later ook mensen uit Jeruzalem roepen dat Jezus gekruisigd moet worden. Wie van jullie heeft dat wel eens meegemaakt dat iemand het ene moment een vriend(in) van je is en je het andere moment uitscheldt? Vertel de kinderen ook het lijdensverhaal, dat wordt deze dag ook in de kerk voorgelezen. Aan het begin van de Goede Week herdenken we wat Jezus uit liefde voor ons mensen ondergaan heeft. Bejubeld én bespot… voor ons.

Hoe kun je deze week ook in je dagelijks leven denken aan de Goede week? Misschien thuis een hoekje maken met een kruisbeeld en een kaarsje. Elke keer als je dat ziet, zeg je: Dank U Jezus, dat u voor mij op het kruis bent gestorven. Dat u zoveel van mij houdt!

“Christus is voor ons gehoorzaam geworden tot de dood,
tot de dood aan een kruis.”
(Filippenzen 2, 8)

Extra kleurplaten en downloads voor deze zondag

Met ons abonnement voor Liturgisch jaar B kun je extra kleurplaten en teksten downloaden. Dit abonnement kan je aanschaffen in onze webwinkel, klik daarvoor op onderstaande knop.
Abonnement Liturgisch jaar B
Als je al een abonnement afgesloten hebt, dien je bovenaan te pagina in te loggen op je account (met je e-mailadres of gebruikersnaam) om de extra informatie in te zien.