Evangelie: Lucas 18, 9-14
Thema: Hoe bidden?

 

30e Zondag door het jaar C - Vertelplaat
Vertel/kleurplaat
30e Zondag door het jaar C - Puzzel
Puzzel
30e Zondag door het jaar C - Werkje
Werkje

Bespreek met de kinderen wie van hen graag wel eens in de groep wil opvallen. Wat doe je daarvoor? Vind jij jezelf dan beter dan de anderen? Vandaag horen we in het evangelie over twee mensen die tot God bidden: de één vindt zichzelf erg goed, de ander knielt voor God en vraagt vergeving.

Afgelopen zondag hoorden we de oproep van Jezus in het evangelie om te blijven bidden en het niet op te geven.Deze zondag horen we hoe te bidden. In je gebed mag je gewoon jezelf zijn, je hoeft je niet mooier voor te doen. Vertel God wat je dwars zit, wat niet goed gaat, wat je fijn vindt, wat je bezighoudt…Hij is onze liefhebbende Vader en Hij luistert als wij Hem aanroepen.

Geef de kinderen de afbeelding van deze zondag en laat hen in eigen woorden erbij schrijven wat ze zelf aan God willen zeggen.

“Ieder die zichzelf verheft, zal vernederd,
maar wie zich vernedert, zal verheven worden.”
(Lucas 18,14)

 

Extra kleurplaten en downloads voor deze zondag

Met ons abonnement voor Liturgisch jaar C kun je extra kleurplaten en teksten downloaden. Dit abonnement kan je aanschaffen in onze webwinkel, klik daarvoor op onderstaande knop.
Abonnement Liturgisch jaar C
Als je al een abonnement afgesloten hebt, dien je bovenaan te pagina in te loggen op je account (met je e-mailadres of gebruikersnaam) om de extra informatie in te zien.