Evangelie: Lucas 23, 35-43
Thema: Jezus, een bijzondere Koning, ook voor jou!

 

Laatste zondag door het jaar C - Christus Koning - Vertelplaat
Vertel/kleurplaat
Christus Koning jaar C - Puzzel
Puzzel
Christus Koning jaar C - Werkje
Werkje

Bespreek met de kinderen wat zij allemaal verwachten van een Koning; waar hij woont en hoe hij leeft e.d. Hoe anders is Jezus als Koning! Hij is geboren in alle eenvoud, in een arme stal. Hij heeft geen paleis, geen dienaars… Zijn naaste medewerkers (apostelen) zijn geen belangrijke mensen maar voornamelijk eenvoudige vissers. Tenslotte sterft Hij de dood van een misdadiger, aan het kruis.

Het evangelie van deze zondag vertelt over Jezus’ kruisdood. Hoe Hij nog vlak voor zijn dood de moordenaar naast hem op het kruis vergeving schenkt.

Jezus’ Koningschap is Liefde die zichzelf wegschenkt opdat wij het Leven en de Vrede zouden ontvangen. Jezus is de Koning die vergeeft en mensen een nieuwe kans geeft. Jezus sterkt zijn armen uit op het kruis om ons mensen zijn Liefde aan te bieden. Hoe is onze reactie daarop?

“Hij bestaat vóór alles en alles bestaat in Hem.
Hij is ook het hoofd van het Lichaam dat de Kerk is.
Hij is de oorsprong, de eerste die van de dood is opgestaan.”

(zie 2e lezing Kol. 1, 12-20)

 

 

Met het hoogfeest van Christus Koning sluiten we dit liturgische jaar C af. Volgende week zondag begint het nieuwe kerkelijke jaar A met de eerste zondag van de Advent.

Extra kleurplaten en downloads voor deze zondag

Met ons abonnement voor Liturgisch jaar C kun je extra kleurplaten en teksten downloaden. Dit abonnement kan je aanschaffen in onze webwinkel, klik daarvoor op onderstaande knop.
Abonnement Liturgisch jaar C
Als je al een abonnement afgesloten hebt, dien je bovenaan te pagina in te loggen op je account (met je e-mailadres of gebruikersnaam) om de extra informatie in te zien.