Evangelie: Johannes 6, 51 -58
Thema: Jezus geeft zichzelf aan jou

 

Vertel/kleurplaat

Puzzel

Werkje

Deze zondag vervolgen we het lezen uit het prachtige hoofdstuk 6 uit het Johannes evangelie waar we de afgelopen drie zondagen ook uit gelezen hebben. Dit hoofdstuk kun je de Eucharistische rede noemen van Jezus. Hierin legt Hij uit dat Hij zelf het levende brood uit de hemel is. De voorvaderen hebben van God in de woestijn het manna ontvangen. Maar nu is het Gods Zoon, Jezus zelf, die het brood uit de hemel is. En dit is geen symbolisch brood, het is Jezus zelf zoals Hij zegt: Het brood dat Ik zal geven is mijn vlees, ten bate van het leven der wereld.
Lees dit prachtig stukje evangelie rustig met de kinderen door. Vraag wat hen opvalt of aanspreekt. Spreek met hen over de werkelijke aanwezigheid van Jezus in de Heilige Eucharistie. Dit is een mysterie dat we niet helemaal kunnen begrijpen maar het vraagt geloof van ieder van ons.
Omdat we in de heilige Communie Jezus zelf ontvangen, naderen we ook eerbiedig en knielen we voor Hem.
De Catechismus legt uit: “De wijze waarop Christus onder de eucharistische gedaanten aanwezig is, is uniek….In het allerheiligste sacrament van de eucharistie zijn ‘het lichaam en bloed van onze Heer Jezus Christus samen met zijn ziel en zijn godheid, en bijgevolg de gehele Christus, waarachtig, werkelijk en wezenlijk tegenwoordig.” (CKK 1374 zie  nr. 1322 en verder)
“Wie mijn vlees eet en mijn bloed drinkt,
heeft eeuwig leven en Ik zal hem doen opstaan op de laatste dag.
Want mijn vlees is echt voedsel en mijn bloed echte drank.
Wie mijn vlees eet en mijn bloed drinkt,
blijft in Mij en Ik in hem.”
(Johannes 6, 54-56)

 

Extra kleurplaten en downloads voor deze zondag

Met ons abonnement voor Liturgisch jaar B kun je extra kleurplaten en teksten downloaden. Dit abonnement kan je aanschaffen in onze webwinkel, klik daarvoor op onderstaande knop.
Abonnement Liturgisch jaar B
Als je al een abonnement afgesloten hebt, dien je bovenaan te pagina in te loggen op je account (met je e-mailadres of gebruikersnaam) om de extra informatie in te zien.