Evangelie: Lucas 24, 35-48
Thema: Jezus is de verrezene

 

3e Zondag van Pasen - Vertelplaat
Vertel/kleurplaat
3e Zondag van Pasen - Doordenkertje
Doordenkertje
3e Zondag van Pasen - Werkje
Werkje

Ook sommige leerlingen hebben moeite om in de verrijzenis van Jezus te geloven. Denk maar aan het evangelie over (de ongelovige) Tomas vorige week. Het verhaal dat voorafgaat aan dit evangelie is het verhaal van de Emmaüsgangers. Ook zij waren teleurgesteld en in de war door de dood van Jezus. Maar ineens trekt Jezus met hen mee op weg naar Emmaus, Hij verklaart hen de schriften en breekt het brood met hen.

Vind jij het moeilijk om in de verrijzenis te geloven? Vandaag horen we in het evangelie weer een getuigenis verhaal dat ons vertelt dat Jezus echt verrezen is en zijn (verheerlijkt) Lichaam toont aan de leerlingen en dat Hij voor hun ogen echt een vis opeet. Kijk samen met de kinderen goed naar de tekening: waaraan kunnen de leerlingen Jezus ook herkennen? (aan zijn kruiswonden). Welk teken heeft de tekenaar in Jezus’Hoofd getekend?  Wat is de betekenis van de boekrol? (Jezus verklaart hen de schriften). Wij mogen op onze beurt ook getuigen van een Levende Heer, die er is nu nog voor ieder van ons.

Jezus stond zelf plotseling midden tussen hen.
Hij zei: ‘Vrede zij met jullie.’
(Lucas 24, 36)

Kijk hier voor meer knutselwerkjes voor de Paastijd.

In het document Veertig- en Vijftigdagentijd  vind je ideeën om de zondagen van de Paastijd (Pasen t/m Pinksteren) met elkaar te verbinden.

 

Extra kleurplaten en downloads voor deze zondag

Met ons abonnement voor Liturgisch jaar B kun je extra kleurplaten en teksten downloaden. Dit abonnement kan je aanschaffen in onze webwinkel, klik daarvoor op onderstaande knop.
Abonnement Liturgisch jaar B
Als je al een abonnement afgesloten hebt, dien je bovenaan te pagina in te loggen op je account (met je e-mailadres of gebruikersnaam) om de extra informatie in te zien.