Evangelie: Johannes 12, 20-33
Thema: Jezus wil jou nieuw leven geven

 

5e Zondag van de Veertigdagentijd - Vertelplaat
Vertel/kleurplaat
5e Zondag van de Veertigdagentijd jaar B - Doordenkertje
Doordenkertje
Werkje - Cache potje
Werkje

Overleg eerst met de kinderen hoe lang het nog duurt voordat we Pasen vieren. Wat vieren we dan eigenlijk? Hoe heet de week die eraan voorafgaat? (Goede Week). Nodig hen uit om ook de vieringen van Palmzondag en Goede Vrijdag mee te komen vieren als voorbereiding op het Paasfeest.

Bereid tevoren een paar potjes voor waar (tuinkers)zaadjes in zitten die in verschillende stadia van groei zijn. Laat ook losse zaadjes zien. Zet er een kruisbeeld bij. Bespreek met de kinderen of het losse zaadje zo kan groeien zonder water en grond. Nee, het moet eerst de grond in, als het ware doodgaan…Verwijs zo naar wat Jezus in het evangelie vertelt. Ook Hij zal sterven, zijn leven geven opdat wij door Hem het nieuwe leven kunnen ontvangen. Hij vraagt ook ons iets van ons IK te verliezen om steeds meer vernieuwd te worden door zijn levengevende liefde. Hoe kun je in deze veertigdagentijd eraan werken dat jouw IK niet in het centrum staat maar Jezus?

Kijk ook samen naar de vertelplaat. Wat heeft de tekenaar daar allemaal in verwerkt? (regenboog, kruis, open graf, graankorrels…)

“Wanneer Ik van de aarde zal zijn omhooggeheven
zal Ik allen tot Mij trekken.”
(Johannes 12, 33)

 

Kijk ook eens als voorbereiding op de Goede Week naar deze pagina’s: De Goede Week vieren
En het project ‘Veertig- en Vijftigdagentijd’

Extra kleurplaten en downloads voor deze zondag

Met ons abonnement voor Liturgisch jaar B kun je extra kleurplaten en teksten downloaden. Dit abonnement kan je aanschaffen in onze webwinkel, klik daarvoor op onderstaande knop.
Abonnement Liturgisch jaar B
Als je al een abonnement afgesloten hebt, dien je bovenaan te pagina in te loggen op je account (met je e-mailadres of gebruikersnaam) om de extra informatie in te zien.