Evangelie: Johannes 1, 6-8; 19-28
Thema: Johannes getuigt van het Licht, en jij?

Zondag Gaudete (=Verheug je!)

3e Zondag van de Advent jaar B - Vertelplaat
Vertel/kleurplaat
3e Zondag van de Advent jaar B - Doordenkertje
Doordenkertje

Werkje

Vandaag ontmoeten we nogmaals Johannes de Doper. Hij getuigt van Jezus, het Licht. Johannes richt de aandacht van zijn toehoorders totaal niet op zichzelf, hij wijst steeds opnieuw naar Jezus. Hij noemt zichzelf de stem van iemand die roept in de woestijn.

Er zijn inmiddels al drie kaarsen aan op de Adventskrans en het feest van het Licht, Kerstmis, is dichtbij. Daarom roept de liturgie op tot vreugde: Verheug je in de Heer te allen tijde. De Heer is nabij!

Dit evangelie is geschikt om samen door te lezen en aan verschillende kinderen een rol te geven. Neem zelf de rol van verteller. Bespreek na afloop hoe de kinderen zelf in hun dagelijks leven kunnen getuigen van Jezus, het Licht. Op welke manier kun jij deze week iemand blij maken met wat licht in de duisternis? Kijk ook samen met de kinderen naar de tekening. Wat herken je daarin uit het evangelie wat we zojuist gehoord hebben?

“Weest altijd blij. Bidt zonder ophouden.Dankt God voor alles.
Dit is het wat God van jou verlangt in Christus Jezus.”

(1 Tessalonicenzen 5, 16-17)

 

Extra kleurplaten en downloads voor deze zondag

Met ons abonnement voor Liturgisch jaar B kun je extra kleurplaten en teksten downloaden. Dit abonnement kan je aanschaffen in onze webwinkel, klik daarvoor op onderstaande knop.
Abonnement Liturgisch jaar B
Als je al een abonnement afgesloten hebt, dien je bovenaan te pagina in te loggen op je account (met je e-mailadres of gebruikersnaam) om de extra informatie in te zien.