Evangelie: Lucas 24, 35-48
Thema: Jezus is de verrezene

 

3e Zondag van Pasen - Vertelplaat
Vertel/kleurplaat
3e Zondag van Pasen - Doordenkertje
Doordenkertje
3e Zondag van Pasen - Werkje
Werkje

Het evangelie vertelt weer over een verschijning van Jezus. Hij wil hen laten zien dat Hij echt met ziel en lichaam verrezen is. Ze kunnen Hem aanraken en voor hun ogen eet Hij een vis op!

Kijk samen met de kinderen goed naar de tekening: waaraan kunnen de leerlingen Jezus herkennen? (aan zijn kruiswonden). Welk teken heeft de tekenaar in Jezus’ Hoofd getekend?  Wat is de betekenis van de boekrol? (Jezus verklaart hen de schriften).

Net als bij de vorige verschijning, wenst Jezus de leerlingen vrede toe. Dit wensen wij elkaar ook in de Heilige Eucharistieviering toe vlak na het Onze Vader. Wij mogen op onze beurt ook getuigen van een Levende Heer, die er is nu nog voor ieder van ons.

Wie wil zich deze week inzetten om zijn handen te gebruiken om liefde en vrede aan anderen te brengen? Hoe kun jij vredebrenger zijn in je omgeving? Laat de kinderen hun hand op een kaartje overtrekken en er het thema van deze zondag bij schrijven.

Jezus stond zelf plotseling midden tussen hen.
Hij zei: ‘Vrede zij met jullie.’
(Lucas 24, 36)

* Gebruik in de kinderwoorddienst ook de Paastijd vlaggenslinger met voor elke zondag een vlaggetje met de kernboodschap van die zondag.
* In het document Veertig- en Vijftigdagentijd  vind je ook voor thuis ideeën om de zondagen van Pasen t/m Pinksteren met elkaar te verbinden.
* We zijn Op weg naar Pinksteren; kijk hier naar een aparte pagina met ideeën hoe dit in te vullen.
* Kijk hier voor meer knutselwerkjes voor de Paastijd.

Extra kleurplaten en downloads voor deze zondag

Met ons abonnement voor Liturgisch jaar B kun je extra kleurplaten en teksten downloaden. Dit abonnement kan je aanschaffen in onze webwinkel, klik daarvoor op onderstaande knop.
Abonnement Liturgisch jaar B
Als je al een abonnement afgesloten hebt, dien je bovenaan te pagina in te loggen op je account (met je e-mailadres of gebruikersnaam) om de extra informatie in te zien.