Evangelie: Marcus 10, 17-27
Thema: Rijke jongeling?

 

28e Zondag door het jaar B - Vertelplaat
Vertel/kleurplaat
28e Zondag door het jaar B - Puzzel
Puzzel
28e Zondag door het jaar B - Puzzel
Werkje

Leven is loslaten, loslaten is Leven! Een moeilijke gedachte voor ons in het Westen waar we zoveel vaak bezitten en vasthouden…Leg op een tafel een tiental spullen neer die belangrijk zijn voor kinderen van nu (mobieltje, i-pad, portemonnee, wat speelgoed). Wanneer u de kinderen welkom hebt geheten, bespreekt u eerst met hen wat er allemaal ligt en hoe belangrijk dat voor hen is. Wat zou je kunnen missen? Wat zou je absoluut niet kunnen missen? Schrijf dat eventueel op kleine briefjes. (geef nog geen commentaar op wat zij zeggen maar wacht het evangelie af). Vertel dan het evangelie. Hoe spreekt Jezus tot ieder van ons door dit evangelie?

Wie is er eigenlijk rijk? Iemand die veel geld en goederen bezit of iemand die in zijn hart gelukkig is en in vrede leeft?
Belangrijk is te leren loslaten, dat je ook heel goed zou kunnen leven zonder al die spullen. Maar je mag er ook van genieten, als je maar bereid bent te delen. Het belangrijkste doel in je leven is om Jezus te volgen, je ogen en hart op Hem gericht te houden.

Leer ons onze dagen naar waarde te schatten
en zo te komen tot wijsheid van hart.
(Psalm 90)

 

Extra kleurplaten en downloads voor deze zondag

Met ons abonnement voor Liturgisch jaar B kun je extra kleurplaten en teksten downloaden. Dit abonnement kan je aanschaffen in onze webwinkel, klik daarvoor op onderstaande knop.
Abonnement Liturgisch jaar B
Als je al een abonnement afgesloten hebt, dien je bovenaan te pagina in te loggen op je account (met je e-mailadres of gebruikersnaam) om de extra informatie in te zien.