Evangelie: Lucas 9,28b-36
Thema: Topontmoeting met Jezus

 

2e Zondag Vastentijd C - Vertelplaat
Vertel/kleurplaat
2e Zondag van de Veertigdagentijd - Werkje
Werkje
Doordenkertje

Kijk hier  bij knutselwerkjes en hier voor een Tabor werkje.

Vandaag de tweede zondag van de Veertigdagentijd. Op weg naar Pasen lezen we op deze zondag ieder jaar het verhaal van de gedaanteverandering van Jezus op de berg Tabor. Voordat Jezus gaat lijden, mogen drie van zijn apostelen even een glimp van zijn heerlijkheid zien.

Bespreek met de kinderen: Wie heeft er wel eens een heel fijn feest of  fijne vakantie meegemaakt waar je wel altijd zou willen blijven…Je wil dan dat het nooit meer anders wordt. Maar het leven gaat door en je kunt niet altijd feestvieren. Er is ook een tijd om weer naar school, werk e.d. te gaan. Petrus en de andere apostelen maken ook een hele bijzondere dag mee bovenop de berg. Petrus zou er wel altijd willen blijven maar Jezus heeft een ander plan. Luister maar naar het mooie verhaal van deze zondag.

Wat zou nu de boodschap van dit verhaal zijn? Dat we opgeroepen worden om naar Jezus te luisteren, Hij is de geliefde Zoon van God de Vader. Hoe kun je deze week er extra aandacht aan besteden om meer naar Jezus te luisteren?

Vanuit een schitterende wolk werd de stem van de Vader gehoord:
Dit is mijn welbeminde Zoon,
luistert naar Hem.”

(Matteüs 17,5)

Extra kleurplaten en downloads voor deze zondag

Met ons abonnement voor Liturgisch jaar C kun je extra kleurplaten en teksten downloaden. Dit abonnement kan je aanschaffen in onze webwinkel, klik daarvoor op onderstaande knop.
Abonnement Liturgisch jaar C
Als je al een abonnement afgesloten hebt, dien je bovenaan te pagina in te loggen op je account (met je e-mailadres of gebruikersnaam) om de extra informatie in te zien.