Evangelie: Lucas 15, 3-7
Thema: Jezus' Hart klopt van liefde voor jou en mij.

 


Afbeelding

Kleurplaat

Knutselwerkje

Op de derde vrijdag na Pinksteren vieren we ieder jaar het feest van het H. Hart van Jezus. In de Goede Week hebben we vooral zijn lijden en sterven gevierd. Op deze dag danken we Hem voor zijn grote liefde, dat Hij voor ons zijn leven op het Kruis heeft gegeven. Hij geeft ons waarlijk zijn Hart vol liefde om ons te verlossen. Laten we deze dag vooral Jezus danken voor zijn liefde en met grote eerbied en dankbaarheid Hem ontvangen in de Heilige Eucharistie. Juist daarin geeft Hij zijn Hart, zijn liefde aan ieder van ons.

Nodig de kinderen uit vandaag een heleboel ‘hartjes’ aan Jezus te geven uit dank voor de grote Liefde van zijn heilig Hart.

De prefatie van deze dag verwoordt heel mooi de betekenis van dit feest: “Omhoog geheven aan het kruis heeft Hij in zijn grote liefde zich voor ons gegeven. Uit zijn doorboorde zijde liet Hij bloed en water vloeien, de levensstroom der sacramenten. Als Verlosser trekt Hij alle mensen tot zijn geopend Hart: zij komen vol vreugde putten uit de bron die redding biedt.”

Op 27 december 1673 openbaart Christus aan zuster Margaretha-Maria Alacoque in Paray-le-Monial voor het eerst het mysterie van zijn Heilig Hart: “Mijn hart is zo vol liefde voor de mensen, dat het de vlammen van die vurige liefde niet langer kan bevatten. Daarom moet het met uw hulp deze vlammen over de wereld verspreiden.” Hieruit ontstaat deze mooie feestdag.

Voor wie verder wil zoeken, het is opvallend dat er bij een aantal Eucharistische wonderen sprake is van bloed van hartspierweefsel.

De feestdag van de heilige Margaretha-Maria Alacoque vieren we op 16 oktober (klik hier voor een beschrijving van deze heilige)

Ga hier naar een knutselwerkje van de H. Margaretha Maria (met verhaal)

Extra kleurplaten en downloads voor deze zondag

Met ons abonnement voor Liturgisch jaar A kun je extra kleurplaten en teksten downloaden. Dit abonnement kan je aanschaffen in onze webwinkel, klik daarvoor op onderstaande knop.
Abonnement Liturgisch jaar A
Als je al een abonnement afgesloten hebt, dien je bovenaan te pagina in te loggen op je account (met je e-mailadres of gebruikersnaam) om de extra informatie in te zien.