Evangelie: Matteus 16, 13-19
Thema: In vuur en vlam voor Jezus Christus

 


Glas in loodraam
Feest HH Petrus en Paulus - Werkje
Werkje
Feest HH. Petrus en Paulus - Doordenkertje
Doordenkertje

Kleurplaat

Klik hier voor een PDF-bestand met extra informatie en ideeën voor deze feestdag.

Op  29 juni viert de Kerk het Hoogfeest van de Apostelen Petrus en Paulus. Petrus heeft als eerste van allen het geloof in Christus beleden (zie evangelie). Paulus heeft als leraar het geloof verspreid over de wereld en het verklaard. Ze worden op deze dag samen gevierd omdat ze samen de ene gemeenschap van Christus, de Kerk, hebben opgebouwd. Beiden hebben ze aan het begin gestaan van de jonge Kerk.

Dit feest is een mooie gelegenheid om de kinderen kort iets over beide apostelen te vertellen. Hoe zij ieder op eigen wijze radicaal JA hebben gezegd tegen Christus en hun leven hebben gegeven om Hem te dienen.

In de kunst staat Petrus vaak afgebeeld met sleutels omdat Jezus hem de macht heeft gegeven om te binden en te ontbinden.

Paulus staat vaak afgebeeld met een zwaard omdat hijzelf eerst met het zwaard christenen vervolgd heeft en later na zijn bekering zegt hij dat het woord Gods ‘als een zwaard’ is: “Het woord van God is levend en krachtig. Het is scherper dan een tweesnijdend zwaard en dringt door tot het raakpunt van ziel en geest…”(Hebreeën 4, 12)

“Gij zijt Petrus
en op deze steenrots zal Ik mijn Kerk bouwen.”
(Matteüs 16, 18)

 

Extra kleurplaten en downloads voor deze zondag

Met ons abonnement voor Liturgisch jaar A kun je extra kleurplaten en teksten downloaden. Dit abonnement kan je aanschaffen in onze webwinkel, klik daarvoor op onderstaande knop.
Abonnement Liturgisch jaar A
Als je al een abonnement afgesloten hebt, dien je bovenaan te pagina in te loggen op je account (met je e-mailadres of gebruikersnaam) om de extra informatie in te zien.