Evangelie: Lucas 2, 1-14
Thema: Wereldnieuws, een bijzondere geboorte!

 

Geboorte van de Heer - Kerstmis - Vertelplaat
Vertel/kleurplaat

Doordenkertje

Werkje
Vertel/kleurplaat Werkje

De kans is groot dat er bij de kinderwoorddienst met Kerstmis veel nieuwe (onbekende) kinderen zijn. Vertel dat Jezus is gekomen om ons de liefde van zijn Vader te laten zien. Hij is de Zoon van God die dichtbij ons wil zijn en daarom mens wordt, om ons menselijk leven met het lief en leed te delen.

De kinderwoorddienst vindt waarschijnlijk plaats tijdens de dagmis maar dan is het evangelie uit de proloog van Johannes (In het begin was het Woord…) en dat is wat moeilijker om aan kinderen te vertellen. Het kerstevangelie van de nachtmis vertelt het verhaal over de geboorte van Jezus Christus. Vertel dit zo letterlijk mogelijk om de kracht van Gods Woord te laten spreken. Deel eventueel kopieën uit om de grotere kinderen mee te laten (voor)lezen.

Verwijs tot slot ook even naar het kruis, daar zal Jezus sterven uit liefde voor ons maar Hij is weer opgestaan uit de dood. Wij geloven in een levende Heer. Dit kleine kindje is onze Redder, Christus de Heer.

“Heden is jullie een Redder geboren,
Christus de Heer,
in de stad van David”
Lucas 2, 11

Kijk hier voor een originele kerstkaart met bovenstaande tekst.

Extra kleurplaten en downloads voor deze zondag

Met ons abonnement voor Liturgisch jaar B kun je extra kleurplaten en teksten downloaden. Dit abonnement kan je aanschaffen in onze webwinkel, klik daarvoor op onderstaande knop.
Abonnement Liturgisch jaar B
Als je al een abonnement afgesloten hebt, dien je bovenaan te pagina in te loggen op je account (met je e-mailadres of gebruikersnaam) om de extra informatie in te zien.