Evangelie: Matteus 6, 1-6. 16-18
Thema: Verzoening en een nieuw begin

Kleurplaat

 


Kleurplaat

Aswoensdag is een belangrijke dag die we vaak wat voorbij laten gaan. Het is de start van de genadevolle tijd van voorbereiding op het grootste feest van het jaar, de Verrijzenis van Jezus.

Op deze eerste dag van de Veertigdagentijd wordt tijdens de Eucharistieviering as (van verbrande palmtakken van het vorig jaar) gezegend. Daarmee ontvangen de gelovigen een kruisje op het (voor)hoofd. Een gebed bij de zegening zegt erover: “God, Gij wilt de dood van de zondaar niet, maar zijn bekering. Luister genadig naar ons gebed: zegen deze as waarmee wij getekend zullen worden. Wij erkennen dat wij maar stof en as zijn en tot stof zullen terugkeren. Help ons deze veertigdagentijd zo te benutten dat wij vergiffenis van zonden verkrijgen en tot nieuw leven komen naar het beeld van Hem die uit de doden is opgestaan: Christus uw Zoon, onze Heer.”

Hier kun je meer uitleg vinden en ook knutselwerkjes en woordvieringen voor Aswoensdag.

Bestel hier de mooie Veertigdagentijd kalender met bijbehorend boekje.

Extra kleurplaten en downloads voor deze zondag

Met ons abonnement voor Liturgisch jaar A kun je extra kleurplaten en teksten downloaden. Dit abonnement kan je aanschaffen in onze webwinkel, klik daarvoor op onderstaande knop.
Abonnement Liturgisch jaar A
Als je al een abonnement afgesloten hebt, dien je bovenaan te pagina in te loggen op je account (met je e-mailadres of gebruikersnaam) om de extra informatie in te zien.