Evangelie: Marcus 7, 1-8. 31-37
Thema: Effeta! Ga open!

 


Vertel/kleurplaat
23e Zondag door het jaar - Puzzel
Puzzel
23e Zondag door het jaar - Werkje
Werkje

Een prachtig evangelie deze zondag om aan kinderen te vertellen. Laat de kinderen eerst iets ervaren hoe het is om niet te kunnen horen of te kunnen spreken. Vraag wie gedurende één minuut de oren dicht kan houden of de mond. Hoe is dat? Vandaag in het evangelie horen we het verhaal van iemand die niet kan horen én niet kan spreken. Wat denken jullie dat Jezus zal doen wanneer deze doofstomme man bij Hem wordt gebracht? Luister maar goed naar het evangelie, vooral hoe Jezus deze man benadert.

Bespreek daarna met de kinderen hoe het voor de doofstomme moet zijn geweest om ineens te kunnen horen en spreken! Wat zegt dit evangelie ons vandaag? Wanneer zijn wij wel eens doof voor de boodschap van Jezus?

Bid samen tot slot dat Jezus ons ook helpt om onze oren te openen voor Hem en voor elkaar. En onze mond opdat wij positieve woorden zaaien.

Hij heeft alles welgedaan.
Hij laat doven horen en stommen spreken.
(Marcus 7, 37)

De vertel/kleurplaat van vandaag is getekend door Laetitia Zink. Deze kleurplaten zijn er voor elke zondag en beschikbaar via het abonnement liturgisch jaar.

Extra kleurplaten en downloads voor deze zondag

Met ons abonnement voor Liturgisch jaar B kun je extra kleurplaten en teksten downloaden. Dit abonnement kan je aanschaffen in onze webwinkel, klik daarvoor op onderstaande knop.
Abonnement Liturgisch jaar B
Als je al een abonnement afgesloten hebt, dien je bovenaan te pagina in te loggen op je account (met je e-mailadres of gebruikersnaam) om de extra informatie in te zien.