Evangelie: Matteüs 23, 1-12
Thema: Jezus, meester en dienaar

 

Vertel/kleurplaat

Puzzel

Werkje

 

Deze zondag wijst al vooruit naar het Hoogfeest van Christus Koning dat we over drie weken vieren.

Vraag de kinderen wie volgens hen onze koning is? Wellicht noemen ze Koning Willem Alexander. Wie is dé Koning van hemel en aarde? Dat is Jezus Christus. Woont Hij in een paleis, zit Hij op een troon?

Vandaag vertelt Jezus in het evangelie wat voor een soort Koning hij is: Hij is de Meester, de Leraar die tegelijk onze dienaar is. Hoe bijzonder dat onze Heer en Koning zelfs bereid is op de avond voor zijn lijden en sterven het slavenwerk te doen van het wassen van de voeten van de leerlingen! En de eigenlijke troon van onze Koning is het Kruis waarop Hij zijn leven geeft uit liefde voor ieder van ons.

Dat is wat Jezus van ons vraagt: dat wij Hem op de eerste plaats zetten en onze medemensen dienen zoals Hij dat heeft gedaan. Dat betekent dus dat wijzelf niet (meer) in het centrum staan. Hij is de Heer van ons leven.

“Wie de grootste onder jullie is, moet jullie dienaar zijn.
Alwie zichzelf verheft, zal vernederd
en wie zichzelf vernedert, zal verheven worden.”
(Matteüs 23, 12)

Extra kleurplaten en downloads voor deze zondag

Met ons abonnement voor Liturgisch jaar A kun je extra kleurplaten en teksten downloaden. Dit abonnement kan je aanschaffen in onze webwinkel, klik daarvoor op onderstaande knop.
Abonnement Liturgisch jaar A
Als je al een abonnement afgesloten hebt, dien je bovenaan te pagina in te loggen op je account (met je e-mailadres of gebruikersnaam) om de extra informatie in te zien.