Evangelie: Matteus 17, 1-9
Thema: Luister naar Jezus

 

2e Zondag Veertigdagentijd jaar A - Vertelplaat
Vertel/kleurplaat
Werkje
Werkje
2e Zondag Veertigdagentijd - Doordenkertje
Doordenkertje

Bespreek met de kinderen waar we allemaal naar kunnen luisteren (kijk ook samen naar de vertelplaat). Wanneer kun je goed luisteren en wanneer niet? Heb jij wel eens je oortjes van je smartphone in wanneer je met iemand praat? Kun je dan echt naar die ander luisteren? Hoe kun je naar Jezus luisteren?

Het evangelie vertelt het mooie verhaal van de verheerlijking van Jezus op de berg Thabor. Uit een wolk klinkt dan een Stem (van God) die zegt: Dit is mijn Zoon, van Wie ik veel houd, en die de Goedheid zelf is. Luistert naar Hem. Ook bij Jezus’ Doopsel heeft deze Stem geklonken maar nu staat er uitdrukkelijk bij: luistert naar Hem. In deze tijd op weg naar Pasen worden we uitgenodigd extra aandacht te besteden aan het gebed en de beleving van de sacramenten. Gebed is een dialoog met Jezus, praten met Hem én naar Hem luisteren. Stimuleer de kinderen om iedere dag even stil te worden om je op God te richten en naar Hem te kunnen luisteren. Dit kan ‘s morgens bij het opstaan of ‘s avonds voor het slapengaan of ergens tussendoor. In de stilte kun je God van hart tot hart ontmoeten.

“Vanuit een schitterende wolk
werd de stem van de Vader gehoord:
dit is mijn welbeminde Zoon,
luistert naar Hem.”
(Matteüs 17, 5)

Print deze gebedskubus op stevig papier zodat de kinderen dat thuis kunnen maken en gebruiken om samen te bidden.

Op de pagina het Kerkelijk jaar vieren op de Samuel site vind je nog meer informatie en ideeën voor de Veertigdagentijd. Met hier specifieke tips hoe je de zondagen van de Veertigdagentijd met elkaar kunt verbinden.
En kijk op knutselwerkjes veertigdagentijd voor nog meer werkje voor de Veertigdagentijd.

 

 

Extra kleurplaten en downloads voor deze zondag

Met ons abonnement voor Liturgisch jaar A kun je extra kleurplaten en teksten downloaden. Dit abonnement kan je aanschaffen in onze webwinkel, klik daarvoor op onderstaande knop.
Abonnement Liturgisch jaar A
Als je al een abonnement afgesloten hebt, dien je bovenaan te pagina in te loggen op je account (met je e-mailadres of gebruikersnaam) om de extra informatie in te zien.