Evangelie: Marcus 2, 23 - 3, 6
Thema: De dag des Heren heiligen

 


Vertel/kleurplaat
Puzzel Werkje

Lees zelf als voorbereiding ook de eerste lezing (Deuteronomium 5, 12-15)

Vraag aan de kinderen welke dag van de week speciaal is. Zij zullen wellicht allerlei verschillende dagen noemen die voor hen persoonlijk speciaal zijn.
Wie van jullie weet welke dag God ons speciaal geeft om uit te rusten en bij te komen van ons werk? In het Oude Testament noemde ze dat de sabbat, dat is voor Joden de zaterdag. Dat is een rustdag waarvan God vraagt dat we die heiligen. Wij vieren de rustdag op zondag omdat dat de dag is van de Verrijzenis van Jezus. Hoe kunnen wij de zondag heiligen?
Door tijd te nemen voor God en naar de Heilige Mis te gaan waar we Jezus in woord en sacrament van nabij kunnen ontmoeten. Verder kunnen we die dag ook meer tijd nemen voor elkaar, voor je familie, voor ontspanning, dienstbetoon aan zieken, wandelen, spelletjes…God geeft ons die dag om bij te komen van de werkweek en weer nieuwe energie op te doen voor de week die voor ons ligt.

“De sabbat is gemaakt om de mens maar niet de mens om de sabbat.
De Mensenzoon is dus Heer ook van de sabbat.”
(Marcus 2, 28)

Extra kleurplaten en downloads voor deze zondag

Met ons abonnement voor Liturgisch jaar B kun je extra kleurplaten en teksten downloaden. Dit abonnement kan je aanschaffen in onze webwinkel, klik daarvoor op onderstaande knop.
Abonnement Liturgisch jaar B
Als je al een abonnement afgesloten hebt, dien je bovenaan te pagina in te loggen op je account (met je e-mailadres of gebruikersnaam) om de extra informatie in te zien.