Evangelie: Marcus 6, 1-6
Thema: De deur voor Hem op slot?

 

14e Zondag door het jaar B - Vertelplaat
Vertel-/Kleurplaat
14e Zondag door het jaar B - Werkje
Werkje
14e Zondag door het jaar B - Puzzel
Puzzel

Bespreek met de kinderen de volgende vragen: in welke stad is Jezus geboren? (Bethlehem) In welke stad is Jezus opgegroeid? (Nazaret)
Welk beroep heeft Jezus uitgeoefend? (timmerman)

Jezus is timmerman geweest totdat Hij dertig jaar was. Toen is Hij weggegaan uit Nazareth om Gods liefde aan de mensen te gaan verkondigen. Een tijdje later komt Hij met zijn leerlingen weer op familiebezoek in Nazareth. De mensen daar begrijpen Hem niet. Hij was toch gewoon timmerman? Wie van jullie heeft dat al meegemaakt dat je familie niet begrijpt dat jij naar de kerk gaat? Soms is het juist in je familie moeilijk om over je geloof in Jezus te vertellen. Probeer jij vandaag in ieder geval de deur van je hart voor Jezus open te zetten. Hij is er voor jou!

Jezus stond verwonderd over hun ongeloof
(Marcus 6, 6)

 

Extra kleurplaten en downloads voor deze zondag

Met ons abonnement voor Liturgisch jaar B kun je extra kleurplaten en teksten downloaden. Dit abonnement kan je aanschaffen in onze webwinkel, klik daarvoor op onderstaande knop.
Abonnement Liturgisch jaar B
Als je al een abonnement afgesloten hebt, dien je bovenaan te pagina in te loggen op je account (met je e-mailadres of gebruikersnaam) om de extra informatie in te zien.