Evangelie: Marcus 10, 2-16
Thema: Laat de kinderen bij Jezus komen

 

27e Zondag door het jaar B - Vertelplaat
Vertel/kleurplaat
27e Zondag door het jaar B - Puzzel
Puzzel
27e Zondag door het jaar B - Werkje
Werkje

Een mooi evangelie vandaag voor de kinderen maar betrek ook vooral het eerste stuk erbij. Voor uw eigen voorbereiding is het verhelderend om de eerste lezing (zie Genesis 2, 18-24) erbij te lezen. Het is goed om de kinderen over Gods plan voor man en vrouw te vertellen. Houd er wel rekening mee dat er waarschijnlijk een kind bij zit van wie de ouders gescheiden zijn. Ook dat kind mag weten wat Gods droom voor man en vrouw is: dat zij in liefde en trouw levenslang met God en elkaar verbonden blijven. Bespreek wel dat ieder van ons regelmatig iets anders doet dan datgene wat God voor ons droomt. Maar ook dan is God er om ons te helpen.

Kijk ook samen naar de vertelplaat. Probeer te bedenken wat al die mensen en kinderen zouden willen. Zijn ze op zoek naar Jezus? Wanneer ze bij Jezus komen, zegt Hij hun niet alleen vluchtig gedag, nee Hij neemt de kinderen in de armen, zegent hen én legt hen de handen op. Laat de kinderen zien hoe liefdevol en vol aandacht Jezus hen benadert.

Laat de kinderen vandaag iets moois over de liefde voor hun ouders maken bijv. een hart met een zelfgeschreven briefje. Of geef ieder kind een zonnebloem waar ze zelf een klein kaartje bij maken voor hun ouders.

Het werkje vandaag is speciaal om ieder kind te stimuleren deze week een ander kind uit te nodigen voor de volgende kinderwoorddienst.

De Heer God sprak:
‘Het is niet goed dat de mens alleen blijft.
Ik ga een hulp voor hem maken die bij hem past.’
(Genesis 2, 18)

 

 

Extra kleurplaten en downloads voor deze zondag

Met ons abonnement voor Liturgisch jaar B kun je extra kleurplaten en teksten downloaden. Dit abonnement kan je aanschaffen in onze webwinkel, klik daarvoor op onderstaande knop.
Abonnement Liturgisch jaar B
Als je al een abonnement afgesloten hebt, dien je bovenaan te pagina in te loggen op je account (met je e-mailadres of gebruikersnaam) om de extra informatie in te zien.