Evangelie: Lucas 20, 27-38
Thema: Onze God is een God van levenden

 

32e Zondag door het jaar C - Vertelplaat
Vertel/kleurplaat
32e Zondag door het jaar C - Puzzel
Puzzel
32e Zondag door het jaar C - Werkje
Werkje

Een moeilijk evangelie deze zondag maar ook een goede gelegenheid om met de kinderen te praten over het leven na de dood en het trouw blijven aan Christus.

Wat een hoopvolle boodschap om dan te kunnen zeggen: onze God is een God van levenden, na onze dood mogen we voor eeuwig bij Hem leven.

Indien u een groep van iets oudere kinderen heeft, lees dan samen langzaam de hele evangelietekst door. Laat eerst de kinderen zelf vertellen wat ze denken dat Jezus met deze tekst wil zeggen.

Vraag aan de kinderen wie er al eens heeft meegemaakt dat een dierbaar persoon overleed. Hoe was dat? Was je bij de begrafenis?

Praat in alle rust met de kinderen over de dood: het verdriet maar ook zeker de hoop en het geloof dat er na dit leven een nieuw leven bij God is.

Op 7 november vieren we in Nederland het hoogfeest van de Heilige Willibrord, bisschop verkondiger van ons geloof en patroon van de Nederlandse kerkprovincie.

Deze zondag kunt aan de hand van het evangelie iets over zijn leven vertellen, hoe hij trouw was tot zijn dood aan Christus en hoe hij in moeilijke omstandigheden de God van de levenden aan onze voorouders heeft verkondigd.

De puzzel van vandaag gaat ook over de H.Willibrord. Zie hier voor meer informatie.

“Dat de doden verrijzen, heeft ook Mozes aange­duid waar het gaat over de braamstruik,
doordat hij de Heer noemt de God van Abraham, de God van Isaak en de God van Jakob.
Hij is toch geen God van doden, maar van levenden, want voor Hem zijn allen levend.”

(Lukas 20, 36-38)

 

Extra kleurplaten en downloads voor deze zondag

Met ons abonnement voor Liturgisch jaar C kun je extra kleurplaten en teksten downloaden. Dit abonnement kan je aanschaffen in onze webwinkel, klik daarvoor op onderstaande knop.
Abonnement Liturgisch jaar C
Als je al een abonnement afgesloten hebt, dien je bovenaan te pagina in te loggen op je account (met je e-mailadres of gebruikersnaam) om de extra informatie in te zien.