Evangelie: Marcus 1, 29-39
Thema: Jezus helpt als je het Hem vraagt

 

5e Zondag door het jaar B - vertelplaat
Vertel/kleurplaat
5e Zondag door het jaar B - Puzzel
Puzzel
5e Zondag door het jaar B - Werkje
Werkje

In deze tijd van de eerste zondagen door het jaar lezen we steeds een tekst uit het Marcus evangelie die iets vertelt over wat Jezus heeft gedaan voor ons mensen. Het Alleluia vers deze zondag leidt het evangelie als volgt in: Christus heeft ons lijden op zich genomen en onze ziekten heeft Hij gedragen.

Vandaag horen we hoe Jezus de schoonmoeder van Simon bij de hand pakt en doet opstaan van haar ziekbed. Vele zieken worden bij Hem gebracht en Jezus geneest hen. Jezus laat daarmee de liefde en zorg van God de Vader zien. Maar Hij doet niets uit zichzelf of voor eigen glorie. Zoals het evangelie vertelt, staat Hij diep in de nacht op om naar een eenzame plaats te gaan om te bidden. Jezus doet alles vanuit zijn diepe verbondenheid met de Vader.

Wanneer wij aan Jezus vragen om ons te helpen, dan doet Hij dat. Hij wacht er zelfs op dat we Hem iets vragen want Hij wil zichzelf niet opdringen.

“Prijst nu de Heer,
gebroken harten geneest Hij weer”
(Psalm 147)

 

Extra kleurplaten en downloads voor deze zondag

Met ons abonnement voor Liturgisch jaar A kun je extra kleurplaten en teksten downloaden. Dit abonnement kan je aanschaffen in onze webwinkel, klik daarvoor op onderstaande knop.
Abonnement Liturgisch jaar A
Als je al een abonnement afgesloten hebt, dien je bovenaan te pagina in te loggen op je account (met je e-mailadres of gebruikersnaam) om de extra informatie in te zien.