Evangelie: Lucas 2, 22-40
Thema: Gehoorzaam uit liefde

 

Feest van de H. Familie - Vertelplaat
Vertel/kleurplaat
Feest van de H.Familie - Doordenkertje
Doordenkertje

De Kerk geeft ons niet lang de tijd om alleen bij het romantische kerststalletje te verblijven. Op tweede Kerstdag hebben we al de eerste martelaar, de H.Stefanus, herdacht. Vandaag vieren we het feest van de H.Familie van Jezus, Maria en Jozef. Het is indrukwekkend om te zien hoe Jozef en Maria zich in alle eenvoud onderwerpen aan de Joodse wet door naar de tempel te gaan om Jezus daar aan God op te dragen. Bespreek met de kinderen wat volgens hen gehoorzaamheid betekent. Schrijf dat bijvoorbeeld op een bord. Wat zou dan gehoorzaamheid aan God betekenen? Geef voorbeelden wanneer je wel of wanneer je niet aan God gehoorzaamt.

Besteed vandaag ook aandacht aan het Feest van de H.Familie. Wat kunnen wij als gezin van hen leren? Laat de kinderen ieder voor hun eigen gezin een gebed maken en dat eventueel ook als voorbede uitspreken of verzamel alle gebeden in een mandje en laat ze bij de offerande mee naar het altaar brengen.

“Verdraagt elkander en
vergeeft elkander als de een tegen de ander een grief heeft.
Zoals de Heer jou vergeven heeft,
zo moet ook jij vergeven.”
(Kolossenzen 3, 13-14)

Kijk hier voor een speciale kaart met bovenstaande tekst om in de gezinnen op een goed zichtbare plaats op te hangen.
Iets om na de viering aan iedereen uit te delen op dit feest van de Heilige Familie.

Extra kleurplaten en downloads voor deze zondag

Met ons abonnement voor Liturgisch jaar B kun je extra kleurplaten en teksten downloaden. Dit abonnement kan je aanschaffen in onze webwinkel, klik daarvoor op onderstaande knop.
Abonnement Liturgisch jaar B
Als je al een abonnement afgesloten hebt, dien je bovenaan te pagina in te loggen op je account (met je e-mailadres of gebruikersnaam) om de extra informatie in te zien.