Evangelie: Marcus 5, 21-43
Thema: Hij komt niet te laat

 

dhjb13 vertelplaat
Vertel-/kleurplaat
13e Zondag door het jaar B - Werkje
Werkje
13e Zondag door het jaar B - Puzzel
Puzzel

Deze zondag lezen we weer verder uit het Marcus evangelie. Voor uw eigen voorbereiding kunt u het beste de lange versie van het evangelie van deze zondag lezen. Het zijn eigenlijk twee genezingsverhalen die met elkaar vervlochten zijn: de genezing van de vrouw die 12 jaar aan bloedvloeiingen lijdt en de genezing van het 12 jarige meisje, het dochtertje van Jairus.

Door het oponthoud in de menigte en de genezing van de vrouw, lijkt het alsof Jezus te laat zal komen bij het zieke meisje. Er komt zelfs al een boodschapper vertellen dat ze is gestorven. Dan zegt Jezus tegen de vader dat hij niet hoeft te vrezen maar moet blijven geloven. Het lijkt alsof Jezus te laat zal zijn, maar Hij zal het meisje weer ten leven wekken.

Bespreek na het vertellen van dit mooie evangelie met de kinderen wie er ook wel eens voor iets of iemand de hulp van Jezus heeft gevraagd. Herken je dat je soms denkt: Hij luistert niet, de hulp komt vast te laat. Vandaag worden we bemoedigd om te blijven bidden en vragen om de hulp van Jezus. Hij antwoordt wellicht niet direct zoals wij dat willen, maar Hij komt ons tegemoet en helpt echt. We mogen op Hem vertrouwen (geloven=vertrouwen) want Hij draagt zorg voor ons.

Jezus zegt:
Wees niet bang,
maar blijf geloven.
(Marcus 5, 36)

 

Extra kleurplaten en downloads voor deze zondag

Met ons abonnement voor Liturgisch jaar B kun je extra kleurplaten en teksten downloaden. Dit abonnement kan je aanschaffen in onze webwinkel, klik daarvoor op onderstaande knop.
Abonnement Liturgisch jaar B
Als je al een abonnement afgesloten hebt, dien je bovenaan te pagina in te loggen op je account (met je e-mailadres of gebruikersnaam) om de extra informatie in te zien.