Evangelie: Lucas 10, 1-9
Thema: Breng vrede

 

14e Zondag door het jaar C - Vertelplaat
Vertel/kleurplaat
14e Zondag door het Jaar C - Puzzel
Puzzel
14e Zondag door het Jaar C - Werkje
Werkje

In de vakantie worden we erop uit gestuurd om de vrede van Jezus door te geven. Een mooie opdracht!

Begin dit keer met een soort spel. U heeft de afzonderlijke letters van het woord VREDE uitgeprint en apart uitgeknipt. Geef ieder tweetal of groepje kinderen één letter. Daag hen uit wie de meeste woorden met die letter kan maken en de woorden moeten wel op de een of andere manier iets te maken hebben met vrede. Bespreek daarna welke woorden met vrede te maken hebben en waarom.

In het evangelie van deze dag vraagt Jezus om arbeiders. Wat is de taak van deze arbeiders? Luister naar het evangelie of je daar het antwoord vindt. In de eerste en tweede lezing wordt ook over vrede gesproken. Joodse mensen begroeten elkaar met de vredewens: Sjaloom. In de H.Mis wensen wij elkaar na het Onze Vader ook de vrede van Christus. Na het vertellen van het evangelie kunt u nog bespreken hoe de kinderen in de komende vakantie een vredebrenger zouden kunnen zijn.

“Vrede en barmhartigheid kome over allen…”(Galaten 6, 16)

 

Extra kleurplaten en downloads voor deze zondag

Met ons abonnement voor Liturgisch jaar C kun je extra kleurplaten en teksten downloaden. Dit abonnement kan je aanschaffen in onze webwinkel, klik daarvoor op onderstaande knop.
Abonnement Liturgisch jaar C
Als je al een abonnement afgesloten hebt, dien je bovenaan te pagina in te loggen op je account (met je e-mailadres of gebruikersnaam) om de extra informatie in te zien.