Evangelie: Johannes 11, 1-45
Thema: Jezus is de verrijzenis en het leven

 

5e Zondag Veertigdagentijd jaar A - Vertelplaat
Vertel/kleurplaat
Werkje - Opwekking van Lazarus
Werkje
5e Zondag Veertigdagentijd jaar A - Doordenkertje
Doordenkertje
In dit prachtige evangelie zien we hoe Jezus volledig mens én volledig God is. Als mens is Hij intens verdrietig om het overlijden van zijn vriend Lazarus (in het evangelie staat: ‘diep ontroerd’ en ‘dat Jezus begon te huilen’ en ‘dat er een huivering door Hem heen ging’) Maar als Zoon van God laat Hij nu al zien dat Hij de dood overwint. Hij zegt: Ik ben de Verrijzenis en het Leven. En Hij voegt de daad bij het woord: ook al is Lazarus al sinds drie dagen dood, toch wekt Jezus hem weer tot leven.
Vertel dit evangelie eventueel door de verschillende rollen te laten voorlezen. Laat er wel een plaat bij zien. Leg de kinderen uit dat we met Pasen (over twee weken) vieren dat Jezus zelf uit de dood opstaat en leeft.

“Ik ben de Verrijzenis en het leven,
zegt de Heer;
wie in Mij gelooft zal leven in eeuwigheid.”
(Johannes 11, 25a-26)

 

Extra kleurplaten en downloads voor deze zondag

Met ons abonnement voor Liturgisch jaar A kun je extra kleurplaten en teksten downloaden. Dit abonnement kan je aanschaffen in onze webwinkel, klik daarvoor op onderstaande knop.
Abonnement Liturgisch jaar A
Als je al een abonnement afgesloten hebt, dien je bovenaan te pagina in te loggen op je account (met je e-mailadres of gebruikersnaam) om de extra informatie in te zien.