Evangelie: Matteus 2, 13-15. 19-23
Thema: Gezin op de vlucht

 

Feest van de Heilige Familie - Vertelplaat
Vertel/kleurplaat
Werkje Kerstster
Werkje
Feest van de Heilige Familie jaar A - Doordenkertje
Doordenkertje

De Kerk geeft ons niet lang de tijd om alleen bij het romantische kerststalletje te verblijven. Vandaag vieren we het feest van de H.Familie van Jezus, Maria en Jozef. Het evangelie vertelt ons hoe zij al vlak na de geboorte van Jezus op de vlucht moesten naar Egypte. Al vanaf zijn geboorte lijdt Jezus onder de afwijzing van de mensen.

“Hij kwam in het zijne maar de zijnen aanvaardden Hem niet…” (zie Johannes 1) Op deze dag worden we uitgenodigd ons gezin opnieuw aan God toe te wijden. Willen wij Hem wel in ons midden verwelkomen? Bespreek ook met de kinderen dat er nu nog steeds gezinnen moeten vluchten. Laten we vandaag ook speciaal voor hen bidden, dat ze snel een veilig toevluchtsoord mogen vinden.

“Laat de vrede van Christus heersen in uw hart.
Het woord van Christus moge in volle rijkdom onder u wonen.”
(Kol. 3, 15a en 16a)

Extra kleurplaten en downloads voor deze zondag

Met ons abonnement voor Liturgisch jaar A kun je extra kleurplaten en teksten downloaden. Dit abonnement kan je aanschaffen in onze webwinkel, klik daarvoor op onderstaande knop.
Abonnement Liturgisch jaar A
Als je al een abonnement afgesloten hebt, dien je bovenaan te pagina in te loggen op je account (met je e-mailadres of gebruikersnaam) om de extra informatie in te zien.